Răspuns halucinant al SC Parking privind banii cheltuiți în ultimii ani


Mai țineți minte firma care administrează parcările în municipiul Piatra-Neamț, SC PARKNIG? Firma care trasează două dungi, cu bidineaua și are pierderi de 4 miliarde lei vechi! Ei bine, un consilier PNL a avut „tupeul” să-i întrebe pe ce s-au cheltuit banii publici.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O dovadă că cei de la Parking tot încearcă prin toate mijloacele posibile să ascundă modul în care au cheltuit banii în ultimii ani este răspunsul dat consilierului local Romel Bîrjoveanu.

14608688_1323347914382438_5872813078442019099_oAcesta a trimis, cu o lună în urmă, o solicitare (în calitate de consilier local) către firma Parking prin care cerea cifra de afaceri, numărul de angajați, cheltuielile și sponsorizările făcute de societate dar și contractele de prestări servicii. După o lună, societatea Parking a trimis un răspuns halucinant în care, pe scurt, societatea spune că NU TREBUIE SĂ DEA EXPLICAȚII unui consilier local pentru BANII PUBLICI pe care-i cheltuie.

Vă vine să credeți sau nu, cheltuielile firmei Parking sunt la secret.
Acum cred că este foarte limpede că nimeni nu trebuie să vadă pe ce s-au cheltuit zecile de miliarde din ultimii ani. Dacă nici măcar un reprezentant al Consiliului Local nu poate avea acces la aceste cifre, mă întreb dacă un cetățean, plătitor de taxe și impozite ar avea vreo șansă să întrebe pe ce se duc banii săi.
După cum puteți vedea din fotografii, conducerii Parking i-a trebuit 30 de zile sa-mi dea un răspuns de 5 minute.
Aflu, cu stupoare, că salariile plătite din banii cetățenilor din Piatra Neamț sunt confidențiale și nu pot fi date publicității. Adică, salariul președintelui României și al primului-ministru sunt publice, dar cele de la Parking sunt la secret.
Faptul că la această societate s-au perindat de-a lungul timpului oameni politici și copii ai acestora (plătiți cu sume frumușele), șoferi de foști primari, voleibaliste, handbaliste și alte persoane ”interesante”, care și-au luat salarii fără a presta la locul de muncă, pot face obiectul de studiu al organelor abilitate.
La fel de secrete sunt și contractele de sponsorizări și achiziții. Conducerea Parking ne spune că sumele sifonate prin aceste contracte nu pot fi date publicității, fiind informații exceptate de la accesul liber al cetățeanului, inclusiv al Consiliului Local. Măi să fie… or fi contracte ce țin de siguranță națională?
În concluzie, pentru cele două dungi cu vopsea trase pe asfalt, SC Parking refuză să pună la dispoziție sumele cheltuite. Mai mult decât atât, adresa este avizată de către un avocat. Care are, bineînțeles, un contract de prestări servicii cu Parking.
Proiectul nostru merge mai departe. Căpușa Parking trebuie să dispară.

este mesajul postat de Romel Bîrjoveanu pe pagina de Facebook

Vezi și 600 milioane lei vechi pe cafele, fursecuri și reclamă la SC Parking

Vezi și Petiție pentru desființarea societății Parking

Vezi și PARKING SA, o bombă cu ceas! Va plăti cineva pentru dezastrul financiar?

Vezi și Propunere din partea unui consilier local – DESFIINȚAREA SC. PARKING

Vezi și Desființarea SC Parking, luată în calcul și de Liviu Harbuz

Vezi și Bătaie de joc! Parking blochează și pe locurile libere din oraș

Vezi și Primăria Piatra-Neamț reacționează la scandalul Parking: „analizăm soluții”

Vezi și SC Parking SA, societatea condusă de activul de partid al PMP

D.M.B.
PUBLICITATE