Raed Arafat a solicitat clarificări în cazul bătrânului din Spitalul Roman


UPDATE – 9 ianuarie – CPU Roman, ultima reacție – „Acestea sunt informaţii oficiale, ce pot fi dovedite”

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

O filmare cu un bătrân suferind la Centrul de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Roman a provocat indignarea publică pe rețelele de socializare. Mai mult, după apariția filmulețului, au început și reacțiile oficialităților.

Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a avut o reacție pe Facebook, cu privire la acest caz, arătând că a cerut clarificări de la medicii din Roman.

Am vizionat filmul cu pacientul in varsta aflat in asteptare la compartimentrul de primiri urgenta de la Roman. Imi pare sincer rau ca vedem astfel de situatie care arata o lipsa a empatiei si a intelegerii din punct de vedere uman fata de o persoana in varsta aflata in durere. Am solicitat colegilor de la Roman sa clarifice cele intamplate in cazul respectiv si modul in care a fost acesta rezolva. Chiar daca vom afla ca din punct de vedere medical acest caz a fost rezolvat corect in final, aspectul uman va ramane greu de explicat in fata unei astfel de situatii. Este posibil ca in spatele usilor colgii se ocupau de un caz critic intre viata si moarte, insa necesitatea ca o persoana sa fie in zona de triaj si sa aiba sub monitorizare continua pacientii din zona respectiva este clara si prevazuta in toate reglementarile care le avem. Astept clarificarile pe care le-am solicitat!

Vezi și Reacția Primăriei Roman la scandalul cu bătrânul ignorat în faţa uşii la Urgenţe

Vezi și Revoltător! Bătrân filmat pe holul Spitalului din Roman, rugându-se de medici să îl ajute

Vezi și Răspunsul Spitalului Roman privind bătrânul filmat cum se vaită de durere

D.M.B.
PUBLICITATE