PSD Neamț și-a amintit că Piața Centrală a ars. Dar a uitat ceva…

PSD Neamţ, prin vocea senatorului Emilia Arcan, strigă: „focul a fost dat intenționat la Piața Centrală!…spălare de bani a vechii conduceri”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Bănuim că există organe competente care deja lucrează la acest aspect. Mai ales că firma care a plătit despăgubirea, are tot intresul să se facă lumină în acest caz. Şi noi ne dorim exact acelaşi lucru, doar că e bine să amintim câte ceva.

PSD Neamţ strigă acum, ca din gură de şarpe, că a fost treabă necurată când a ars piaţa, dar uită să ne spună că tocmai cei din PSD deţineau controlul pieţei în acea perioadă.

Cine era director al SC Urban SA? Ioan Fiterău, membru PSD.
Cine era unul din viceprimari la acea vreme? Aurelia Simionică, membru PSD.
Cine era în Consiliul de administraţie al SC Urban SA? Printre alţii, îi întâlnim pe Gheorghe Munteanu, fost consilier local PSD, pe Anton Dumitru – candidat pe listele PSD pentru CL Piatra Neamţ în 2012 şi pe Şerban Anca Ionela, soţia actualului deputat PSD, Ciprian Şerban.

Cam ciudat să vii după 3 ani de la incendiul pieţei şi să acuzi în sânga şi în dreapta, când ai avut oameni de partid puşi în funcţii de conducere care puteau să se facă auziţi încă din 2014.

Ce-i drept, singurul lucru corect pe care PSD Neamţ l-a evidenţiat a fost să arate pisica (sau „Mâţul”), cu referire la fostul administrator al pieţei în momentul incendierii.
Curios este şi faptul că după toate anchetele, nimeni nu a fost tras la raspundere. Adică nu a existat nicio vină? La fel de ciudat, nu?

Este important de avut în vedere și câteva paragrafe din declarația pe care a oferit-o senatoarea PSD, Emilia Arcan, astăzi (19 februarie) într-o conferință de presă:

  • „Trebuie să vă mai informăm că o preocupare foarte foarte mare este aceea, așa cum spunea domnul deputat Munteanu, aceea de a monitoriza și de a ne implica asupra gestionării unor instituții care sunt în subordinea municipalității. Aceea de a prelua Piața Centrală, este un subiect foarte important, ne preocupă foarte mult acest subiect și trebuie să fiți și dumneavoastră foarte informați”
  • „Se încearcă pe orice cale să se preia (n.r. – Piața Centrală) tot de această societate – Urban. Această societate este într-o formă de reorganizare și oare chiar suntem cu toții întunecați la minte să fim de acord cu aceste neregului care au perpetuat de ani de zile, să fie preluată tot de o firmă care este în faliment? Firmă din subordinea primăriei. Acolo a fost o spălare de bani sută la sută. Focul a fost dat intenționat la acea piață.

În final, concluzia pentru PSD a fost una singură: Pentru administrarea pieței, trebuie procedură de licitaţie publică şi nu prin încredinţare directă oricăreia dintre societăţile primăriei.

Adică, dacă nu o poate administra un director PSD, se găsește o variantă prin licitație publică. Oare de ce nu reacționează la fel cei de la PSD și când vine vorba de Sala Polivalentă sau Stadionul Municipal? Să fie pentru că directorul societății care le administrează (Locativ Serv) este membru PSD?

PUBLICITATE