Protestul „haiducilor” din Neamţ continuă la București


DSC_7002Condamnările în ceea ce presa a numit „Jaf la mașina Poștei“ au declanșat o serie de proteste inedite. Primul, pe 23 iulie, în jurul orei 16:45, când un bărbat (Boby Geană) urcat pe stâlpul telegondolei de pe b-dul Decebal, a ameninţat că se aruncă, dacă nu este chemat procurorul care i-a condamnat rudele în dosarul „jafului asupra mașinei poștei” (Vezi articolul – AICI). Pe 24 iulie, două femei din Neamț s-au urcat, pe acoperișul unui bloc din Capitală și au amenințat că se aruncă în gol, cerând punerea în libertate a soților lor (Vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform evz.ro, protestele continuă la București, unde, în Piaţa Unirii din Capitală, pe drumul dintre Palatul Justiţiei şi o simigerie, a fost lipit un afiş gândit în aşa fel încât să sară în ochii tuturor. În imagine sunt cei patru deţinuţi care stau cu „ștreanguri” la gât şi cu hârtii în mâini, care îl cheamă pe ministrul Justiţiei, Raluca Prună, şi pe Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, să se aplece asupra cazului lor.

3EVZ i-a contactat pe trei dintre avocaţii nemţeni care au pledat în cauză, pentru a afla ce motive ar avea fraţii Petrachi să se dea „spânzuraţi” lângă o simigerie din Bucureşti. Apărătorii au declarat că frații Petrachi au comis, într-adevăr, spargerile de la Schitul 12 Apostoli și Mănăstirea Bisericani, însă „au mari dubii” că ar fi autorii jafului armat asupra mașinii Poștei.

Ghiţă Popescu, avocatul lui Cristian Petrachi, a declarat pentru EVZ că inculpaţii fuseseră achitaţi pentru această din urmă faptă la instanţa de fond şi condamnaţi numai pentru spargerile de la lăcaşele de cult. – notează aceeași sursă citată

 

Dan Mihail B.
foto: evz.ro
PUBLICITATE