Protestul de astăzi, 20 noiembrie, din Piatra-Neamț, în atenția jandarmilor nemțeni

Jandarmeria Neamț va asigura ordinea și siguranța publică la manifestarea de protest autorizată care se va desfășura în această după-amiază în municipiul Piatra-Neamț, între orele 17.00 – 19.00. (în fața Teatrului Tineretului, de la ora 17:00 – vezi articolul – AICI)

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Jandarmii nemțeni vor acționa pentru protecţia participanților și respectarea dreptului constituțional privind libertatea de întrunire, dialogul cu manifestanții reprezentând principala modalitate prin care se urmărește asigurarea unui climat civilizat de desfășurare a manifestărilor publice.

Reamintim cetățenilor prevederile legii nr. 60/1991 privind organizarea și desfășurarea adunărilor publice, potrivit cărora participanții au obligația:
– să respecte recomandările făcute de organizator și indicațiile forțelor de ordine;
– să nu împiedice desfășurarea normală a acestora;
– să nu aibă asupra lor băuturi alcoolice sau obiecte care ar putea pune în pericol siguranța celorlalți manifestanți și să nu participe la aceste adunări publice sub influența băuturilor alcoolice.

Jandarmeria Română nu va face estimări publice, neavând atribuții legale în acest sens sau instrumente specializate, putând face doar o proiecție în vederea dimensionării dispozitivelor de ordine.

Dacă sunteți martorii unor fapte antisociale, sesizați imediat forțele de ordine! Nu vă implicați în conflicte de nicio natură și respectați indicațiile forțelor de ordine.

PUBLICITATE