Protest împotriva amnistiei și grațierii, duminică (22 ianuarie) la Piatra-Neamț


UPDATE – Duminică ne intalnim in fata Casei de Cultura din Piatra Neamt, incepand cu ora 18:00. De la ora 19:00 vom organiza un marș pe traseul: Casa de Cultura, Muzeul de Istorie, Altex, fostul magazin Alb și negru, Casa de Cultura.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Un protest împotriva amnistiei și grațierii este anunțat pe Facebook pentru duminică (22 ianuarie) la ora 18:00 în fața Casei de Cultura din Piatra Neamt. Proteste sunt anunțate și în alte orașe din țară precum București, Pitesti, Baia Mare, Suceava și Satu Mare.

Vezi evenimentul – AICI

Acesta este un eveniment facut in urma declaratiilor repetate si semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte de coruptie sau schimbarii unor legi fara consultarea publica sau fara a tine cont de punctul de vedere al altor institutii.
*Guvernul a încercat sa adopte miercuri Ordonanta de Urgenta cu modificari importante in legislatia penala.
*Vor putea fi gratiate pedepse si dezincriminate fapte fara dezbatere publica (2200 de dosare DNA sunt, de exemplu, pentru abuzul in serviciu, vizat de ordonanta). Totul fara consultarea CSM.
*Acum multi ani nu existau politicieni anchetati sau condamnati. Daca erai un amarat mort de foame care fura o paine, riscai ani de puscarie. Daca erai parlamentar si furai organizat un hotel, o fabrica sau primeai un million de dolari mita, riscul era aproape 0.
*Suntem, dupa niste ani de greoaie evolutie, in punctual in care ne putem intoarce in timp. Evolutia nu e garantata, ea poate fi stearsa cu o simpla ordonanta de urgenta semnata de cateva marionette ale unor partied si grupuri organizate ajunse la putere.
*Toata munca unor procurori, judecatori, ong-uri independente poate fi aruncata la gunoi. Averile inculpatilor, mare parte luate din buzunarul vostru, vor ramane automat in buzunarul lor.
*Pe langa problemele astea, deja au fost anulate cateva reforme care aveau legatura directa cu viitorul nostru: in Invatamant sau reforma din Sanatate inceputa de ministrul Vlad Voiculescu. Institutii precum CNA sau Avocatul Poporului sunt total subordonate si functioneaza doar pentru interesele Lor.
(La Sanatate, reforma începuta de ministrul Vlad Voiculescu privind managementul spitalelor mai are o sansa în Camera Deputatilor unde se va da votul definitiv in Senat OUG a fost deja respinsa.)
Democratia nu se sfarseste cu votul si instalarea unora la putere. E mult de aparat si impreuna putem sa o aparam.
Detalii lege : www.hotnews.ro/stiri-esential-21538217-alerta-surse-guvernul-adopta-miercuri-ordonanta-urgenta-modificari-importante-legislatia-penala-vor-gratiate-serie-pedepse-dezincriminate-fapte-amnistie-mascata.htm
Comunicat D. N. A.
http://www.pna.ro/comunicat.xhtml?id=7956
Edit: Pastram ca revendicare demisia ministrului Justitiei si a sefiilor partidelor guvernamentale PSD si ALDE.
Declaratiile lor sunt clare si ele conteaza – chiar daca nu vor incerca sa o faca azi. (De asemenea, ar trebui sa cerem demisia ministrului Sanatatii, pentru anularea reformelor din domeniul pe care il administreaza. Demisia sefului CNA pentru lipsa de reactie la manipulari care devin din ce in ce mai agresive si pentru subordonarea politica. Nu-l uitam pe Ciorbea).

D.M.B.
PUBLICITATE