Proiect de lege pentru șoferi: Amenzile, plătite la jumătate în 15 zile, nu în 48 de ore

Stresul amenzii plătite obligatoriu în 48 de ore ar putea fi în curând doar o amintire. Mai mulţi parlamentari propun un termen de 15 zile pentru plata amenzilor la jumătate din valoarea minimă. Momentan proiectul e în dezbatere la Senat, dar ultimul cuvânt îl vor avea deputații.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Zeci de parlamentari propun ca termenul să crească de la 48 de ore la 15 zile. Argumentele aleşilor: două zile sunt prea puţine, în condițiile în care după acest termen, contravenienţii trebuie să achite amenda integral. În plus, schimbarea ar putea duce la creşterea încasărilor la buget. – notează digi24.ro

Iniţiatorii legii susţin că majorarea perioadei în care poţi plăti doar jumătate din amenda primită i-ar motiva pe contravenienţi să achite, în loc să conteste sancţiunile.

Argumentele iniţiatorilor: „Prin modificarea termenului, în sensul măririi perioadei în care contravenientul poate achita jumătate din minimul amenzii prevăzute de lege, va conduce la o creştere a încasărilor la buget şi degrevarea instanţelor de judecată de cauzele având ca obiect contestaţia împotriva sancţiunilor contravenţionale primite”, se arată în expunerea de motive a legii.

Proiectul va fi dezbătut, mai întâi, în Senat.

 sursa: digi24.ro
PUBLICITATE