Proiect al DGASPC Neamț, gazdă pentru experți din Islanda și Norvegia

O delegație de experți din Islanda și Norvegia însoțită de reprezentanții Fondului Român de Dezvoltare Socială (FRDS) au fost prezenți miercuri, 22 noiembrie, la Târgu Neamț pentru a se întâlni cu echipa de implementare a proiectului DGASPC Neamț – „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate destinate copilului în dificultate“.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Întâlnirea a avut loc la sediul Primăriei Târgu Neamț, orașul fiind partener al DGASPC alături de comunele Răucești și Pipirig, localități care au beneficiat de servicii în cadrul proiectului. Practic, prin intermediul centrului zonal au fost oferite servicii pentru 150 de copii dintre care 30 de etnie romă, proveniți din familii vulnerabile.

Echipa de experți din țările nordice este formată din reprezentanții unor entități care au contribuit la finanțarea proiectelor derulate în țara noastră prin intermediul FRDS și a Granturilor CORAI. Ei au vrut astfel să afle cum au fost folosite fondurile și, mai ales, să ia contact cu beneficiarii și echipele de implementare ale proiectelor. În cadrul întâlnirii de la Târgu Neamț a fost prezentat proiectul, au fost expuse cele mai frumoase lucrări ale copiilor realizate în cadrul activităților iar experții norvegieni și islandezi au aflat cât de mult s-a schimbat viața celor mici.

Vizita s-a încheiat cu un tur al Cetății Neamțului, invitația fiind făcută cu căldură de Daniel Harpa, edilul orașului Târgu Neamț care a considerat că ar fi păcat ca oaspeții să nu vadă unul dintre cele mai reprezentative simboluri ale județului și Moldovei. La finalul vizitei, delegația străină s-a declarat încântată în mod special de faptul că prin intermediul finanțărilor la care au contrbuit au oferit un viitor mai bun copiilor defavorizați dar și de locurile văzute, de căldura cu care au fost întâmpinați și de profesionalismul gazdelor.

Proiectul „Centrul zonal de mobilizare a resurselor locale pentru servicii integrate  destinate copilului în dificultate“ , demarat în martie 2015 și finalizat la 31 octombrie 2016, a fost finanțat cu sprijinul financiar al Programului RO 10 – CORAI, administrat de Fondul Român de Dezvoltare Socială și a avut o valoare totală de 1.506.204 lei. Proiectul continuă pentru alți 5 ani, până în 2021, aceasta fiind perioada de sustenabilitate, timp în care 150 de copii din localitățile Târgu Neamț, Pipirig și Răucești vor beneficia în continuare de servicii, finanțarea fiind asigurată de această dată de Consiliul Județean prin DGASPC Neamț și cele 3 primării partenere.

PUBLICITATE