Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea în regiunea Moldovei și la munte până pe 26 noiembrie 2017

Regimul termic va înregistra, în general, o răcire semnificativă la nivelul întregii țări, iar ploile vor fi din ce în ce mai prezente începând din 20 noiembrie, în funcție de regiune, reiese din prognoza Administrației Naționale de Meteorologie, valabilă în intervalul 13 – 26 noiembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 13 – 26 noiembrie 2017

MOLDOVA

Vremea va fi mult mai caldă decât în mod normal la începutul primei săptămâni, apoi se va răci semnificativ, media temperaturilor maxime coborând spre 8 grade în data de 14 noiembrie. Apoi va continua să se răcească ușor. Temperaturile minime vor crește de la o medie de 4 grade în prima zi a intervalului, până la 6…7 grade în data de 14 noiembrie, apoi vor scădea, astfel că în 19 noiembrie media lor va fi în jurul valorii de -1 grad. Între 20 și 23 noiembrie media temperaturilor minime va fi de 0…1 grad, apoi va scădea din nou, iar la sfârșitul intervalului va reveni la -1 grad.

Pe spații mici va ploua slab, mai ales după data de 20 noiembrie.

LA MUNTE

Atât temperaturile maxime, cât și cele minime, vor fi în scădere. Media maximelor va coborî de la 8…9 grade în primele două zile, până la 0…1 grad în a doua săptămână, iar a minimelor de la 1…2 grade, până la -5…-4 grade.

Trecător vor fi precipitații slabe aproape în fiecare zi, în primele zile predominant sub formă de ploaie, apoi mai ales lapoviță și ninsoare.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE