Prognoza meteo pe două săptămâni. Vremea în regiunea Moldovei și la munte până pe 15 octombrie 2017

Valorile termice se vor situa în limitele perioadei, pe parcursul următoarelor două săptămâni, iar precipitațiile își vor face simțită prezența atât în primele zile ale intervalului de prognoză, cât și după data de 6 octombrie, se arată în prognoza Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), valabilă în perioada 2 – 15 octombrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 2 – 15 OCTOMBRIE 2017

MOLDOVA

Regimul termic, atât diurn cât și nocturn, va fi apropiat de cel normal în această perioadă a anului, exceptând prima noapte, când vremea va fi rece, cu minime în jurul a 4 grade. În restul timpului, vor fi temperaturi minime, în medie regională, de 7…8 grade. Maximele, mediat pe regiune, se vor încadra între 15 și 19 grade în prima săptămână și între 17 și 19 grade, pe parcursul celei de-a doua.
Începând cu data de 3 octombrie, probabilitatea de apariție a ploilor va fi ridicată, însă acestea vor fi slabe cantitativ.

LA MUNTE

Regimul termic, fără variații semnificative pe întreg intervalul de referință, va fi apropiat de cel normal în această perioadă, cu medii ale temperaturilor maxime de 8…10 grade și de 2…3 grade ale celor minime, exceptând prima dimineață, când vor fi temperaturi de -1…0 grade.
Începând cu 3 octombrie, probabilitatea de apariție a precipitațiilor va fi ridicată, iar în perioada 7-11 octombrie acestea pot fi moderate și însemnate cantitativ.

Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

PUBLICITATE