Prognoza meteo pe două săptămâni în regiunea Moldovei și la munte – 6 – 19 martie 2017

ANM a actualizat previziunile meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 6 – 19 martie 2017

MOLDOVA
În prima săptămână vremea va fi deosebit de caldă, cu temperaturi maxime ce vor fi cuprinse în medie între 12…14 grade (exceptând prima zi când se vor situa în jurul a 16 grade) și medii ale minimelor de 2…4 grade. Valorile termice vor scădea ușor în cea de a doua săptămână, dar vor continua să se situeze peste mediile climatologice specifice perioadei. Maximele se vor situa între 10 și 12 grade, iar minimele între 0 și 2 grade Celsius. Local și temporar va ploua slab în zilele de 6 și 9 martie, precum și în perioada 12-16 martie, iar în restul intervalului doar izolat vor fi ploi slabe, trecătoare.

LA MUNTE
Regimul termic nu va avea variații importante pe parcursul celor două săptămâni ale intervalului de prognoză și va fi caracterizat de valori diurne de aproximativ 4 grade, în medie, în prima săptămână și 2…4 grade în cea de a doua. Temperaturile nocturne vor fi ușor negative și vor avea o valoare medie de -3…-2 grade între 6 și 13 martie și -5…-4 grade între 14 și 19 martie. Vor fi precipitații la nivel local pe tot parcursul intervalului de prognoză, iar în jurul datei de 7 martie se pot înregistra cantități de apă mai importante.

PUBLICITATE