Prognoza meteo pe două săptămâni în regiunea Moldovei și la munte – 17 – 30 aprilie 2017

ANM a actualizat previziunile meteo pentru următoarele două săptămâni, pe regiuni geografice. Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ESTIMAREA EVOLUŢIEI VALORILOR TERMICE ŞI A PRECIPITAŢIILOR
ÎN INTERVALUL 17 – 30 aprilie 2017

MOLDOVA
În prima săptămână de prognoză vremea va fi deosebit de rece, cu precădere în intervalul 19 -21 aprilie, când media maximelor termice va fi de 5… 7 grade. În cea de a doua săptămână valorile termice diurne se vor apropia treptat de cele normale și vor ajunge la medii, pe întreaga regiune, de 18…19 grade. Temperaturile nocturne vor fi în scădere până în 21…22 aprilie, când vor deveni negative, apoi vor începe să crească, astfel că între 28 și 30 aprilie media minimelor termice va fi de aproximativ 6 grade. Vor fi condiții de precipitații aproape în fiecare zi, pe arii mai extinse și importante cantitativ în intervalul 19…20 aprilie.

LA MUNTE
Între 17 și 24 aprilie, temperaturile vor avea variații destul de semnificative. Temperaturile maxime vor avea valori medii între -3 și 6 grade, iar cele minime între -10 grade (în dimineața zilei de 21 aprilie) și -4 grade (în dimineața de 21 aprilie). Din 25 aprilie și până la finalul intervalului de prognoză, temperaturile vor rămâne relativ constante. Media lor va fi pozitivă, astfel că ziua va avea valori până la 9…10 grade, iar noaptea de până la 2 grade. Vor fi precipitații aproape în fiecare zi, mai frecvente și mai importante cantitativ între 18 și 21 aprilie.

Vezi și Neamț: ANM a actualizat codul portocaliu de precipitaţii abundente şi răcire accentuată a vremii

PUBLICITATE