Problema apei din Piatra Neamț într-o ședință cu jigniri, amenințări și demisii


????????????????????????????????????

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Ședință cu scandal întrunită astăzi la Consiliul Județean. Soluții nu s-au găsit pentru ca toți locuitorii municipiului Piatra Neamț să aibă apă iar discuțiile s-au purtat pe găsirea vinovaților pentru această situație. Președintele Emilia Arcan l-a amenințat pe directorul Apa Serv, Cătălin Dughir, cu o ședință de urgență în care vor fi demiși, toți cei responsabili: conducerea companiei județene și membrii Consiliului de Administrație.

Mai mult de atât, discuțiile au fost mai aprinse între Emilia Arcan și directorul Cătălin Dughir, cearta lăsându-se cu jigniri și amenințări

DSC_9261„L-am rugat pe domnul Dughir să-mi spună când toate zonele din Piatra Neamț vor avea apă și a început să se supere, a ridicat tonul la mine. Într-adevăr are un comportament care lasă de dorit, drept pentru care, luni dimineață voi convoca o ședință extraordinară și solicit demiterea conducerii ApaServ, demiterea Consiliului de Administrație. Trebuie să găsim oameni competenți care să facă față crizelor inevitabile.” – a declarat Emilia Arcan

„N-am ridicat tonul, am vorbit puțin mai tare pentru că am primit amenințări DSC_9262din partea doamnei președinte -…că discutăm altfel…- și – …să-ți fie rușine…- Vă rog frumos să nu mă mai jigniți, nu aveți dreptul. M-ați mai jignit odată în presă” – a declarat directorul ApaServ, Cătălin Dughir

Legat de furnizarea apei în toate locuințele din Piatra Neamț, directorul ApaServ a declarat că „pompăm la capacitate maximă pe ambele captări…durează până se echilibrează sistemul. Astea sunt condițiile sistemului. Am luat toate măsurile… Depinde foarte mult de consum. Durează între 24 și 36 de ore până se echilibrează sistemul. Astăzi la ora 16:00 se fac 24 de ore”

În finalul ședinței, scandalul s-a lăsat și cu demisia președintelui Consiliului de Administrație ApaServ.

Emilia Arcan: „Este și domnul președinte de Consiliul de Administrație pe care l-am rugat de mai multe ori, domnule președinte dacă dumneavoastră considerați că nu faceți față la funcția pe care o aveți, să luați măsuri drastice, de ce nu vă dați demisia? Dacă de 72 de ore locuitorii din Piatra Neamț nu au apă, ce măsuri ați luat în acest sens?”

Florin Cucu, președintele Consiliului de Administrație ApaServ: „Este prima dată când aud că-mi cereți demisia. Membrii din consiliul de administrație au fost prezenți la fața locului, au studiat problema, au discutat cu oamenii din departamentul tehnic. Nu știu cu ce soluție putea să vină Consiliul de Administrație.”

Emilia Arcan: „Dacă dumneavoastră cu toată conducerea ApaServ nu știți, cine să știe? Îmi pare foarte rău dar părerea mea e să nu vă prindă ziua de luni fără să aveți demisia depusă”

Florin Cucu: „Astăzi doamnă, în fața tuturor eu îmi depun demisia, dacă dumneavoastră considerați că eu sunt vinovat.”

Cătălin Dughir: „Astea sunt presiuni, doamna președinte”

Emilia Arcan: „Da, atât timp cât orașul Piatra Neamț nu are apă, DA, este o presiune”

PUBLICITATE