Primii doi piloni în programul Neamț 100 – Infrastructura rutieră și agricultura


dsc_9513Pepene Daniela, candidat independent la Camera Deputaților pentru județul Neamț, a prezentat vineri, 11 noiembrie, alături de invitați, primii doi piloni ai programului său electoral Neamț 100.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primul pilon prezentat a fost „Transporturi”. Coordonatorul de campanie, Adrian Macarie, a ridicat problema infrastructurii rutiere din județul Neamț, abordată pe site-ul MDRAP referitoare la regiunea NE, axa rutieră strategică 3: este vorba despre reabilitarea drumurilor Neamț – Bacău (Tg. Neamț sau Piatra Neamț) și Piatra-Neamț – Mărgineni – Horia – Ion Creangă – Icușești – Traian – Secuieni – Izvorul Berheciului – Răchitoasa – Podu Turcului (166 km în parteneriat Neamț – Bacău).

Programul Neamț 100 critică activitatea celor care erau responsabili de implementarea acestor proiecte, afirmând că termenele de implementare sunt exagerat de lungi pentru județul Neamț, între 5 și 20 de ani.

În Masterplanul de Transporturi al Ministerului Transporturilor sunt prevăzute pentru județul Neamț următoarele:
– Drum expres indicativ DX5A – Moldavia Expres, Bacău – Piatra-Neamț, lungime 61 km, valoare 239,12 mil euro, termen de implementare 2027-2031.
– Trans Regio Moldavia, indicativ TR61B, Piatra-Neamț – Tg. Neamț, lungime 35 km, valoare 19,10 mil euro, termen de implementare 2021-2023.

Al doilea pilon al programului Neamț 100 este „Agricultura”. Daniela Pepene mizează pe atragerea fondurilor europene, însă constată o serie de elemente lipsă:
– Servicii de consultanță la nivel de CJ și UAT puse la dispoziția primăriilor din județ pentru scrierea și implementarea de proiecte pe fonduri europene
-Rezolvarea problemei titlurilor de proprietate. Doar 6 localități din județ sunt prinse în programul pentru cadastrare gratuită.
-Atragerea proprietarilor de terenuri în asociații sau cooperative
-Reabilitarea  infrastructurii rutiere și a problemei apei, canalizare.

Invitatul special la conferința de presă a  fost  Sorin Chelmu, candidat independent în județul Vaslui pentru Camera Deputaților, fost secretar general al Guvernului. Acesta și-a prezentat experiența sa în guvernare, viziunea pentru România și și-a motivat candidatura spunând că numai în calitate de deputat independent are cu adevărat puterea de a schimba lucrurile.

afis-daniela06Neamț 100 este proiectul meu pentru județul nostru. În acest proiect doresc să participe toți nemțenii, asociațiile și ONG-urile din județ, parlamentari, primari, consilieri județeni, locali, oameni de afaceri. Împreună vom constitui ASOCIAȚIA NEAMȚ 100, pentru că eu cred că numai împreună putem schimba viitorul județului nostru și al României. ASOCIAȚIA NEAMȚ 100 reprezintă forța civică care va obliga toate partidele politice și toți politicienii să se implice cu adevărat în proiectul de județ și în viața fiecărei comunități. Numai împreună vorm putea să ne impunem la București pentru a aduce în Neamț fondurile necesare realizării proiectelor noastre. Să fim mândri că ne-am născut pe acest pământ binecuvântat și că suntem nemțeni.”, este mesajul Danielei Pepene pentru electoratul din Neamț.

D.M.B.
PUBLICITATE