În primele șase luni, în Neamț, polițiștii au avut de-a face 75 hoţi de curent electric


În ziua de 07.09.2016, în jurul orei 13.00, polițiștii Postului de Poliţie Borca au fost sesizaţi de către reprezentanţii unei societăți de furnizare a energie electrică despre faptul că au identificat un branșament ilegal la rețea.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și au constatat faptul că în podul locuinței unui bărbat de 56 de ani, exista o interconectare neautorizată între branşament şi contorul electric. Prejudiciul creat urmează a fi stabilit ulterior de societatea de furnizarea a energiei electrice.
Polițiștii au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică.

În primele șase luni ale anului 2016, la nivelul IPJ Neamț au fost sesizate 75 fapte de intervenție neautorizată la rețeaua de furnizarea energiei electrice, fiind cercetate persoanele identificate pentru săvârșirea infracțiunii de furt de energie electrică.

Conform articolului 92 din Legea 123/2012 privind energia electrică și gazele naturale, deteriorarea, modificarea fără drept sau blocarea funcţionării echipamentului de măsurare a energiei electrice livrate ori modificarea fără drept a componentelor instalaţiilor energetice constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, iar executarea sau folosirea de instalaţii clandestine în scopul racordării directe la reţea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

IPJ Neamț reamintește faptul că, în cazul consumului fraudulos de energie, toţi consumatorii oneşti sunt afectați, pentru că aceste practici ilegale au consecinţe directe asupra calităţii serviciilor de distribuţie a energiei. Pe de altă parte, furtul de energie realizat prin intervenţii neautorizate sau instalaţii improvizate poate genera accidente având consecințe deosebit de grave.

D.M.B.
PUBLICITATE