Primarul municipiului Roman, Laurenţiu Dan Leoreanu, a demisionat din funcţie


Laurenţiu Dan Leoreanu, primarul municipiului Roman, a demisionat din funcţie şi a ales să îşi păstreze mandatul de deputat câştigat pe lista PNL Neamţ la alegerile din 11 decembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Dana Savu, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Neamţ, a declarat, pentru AGERPRES, că prefectul Niculina Dobrilă a emis, astăzi (3 ianuarie), ordinul de vacantare al postului de primar al municipiului Roman.
Acest ordin a fost trimis către Guvernul României care, de comun acord cu Autoritatea Electorală Permanentă, va hotărî data alegerilor anticipate pentru funcţia de primar.

Așadar, la Roman, viceprimarul Lucian Micu va prelua atribuțiile de primar, iar Consiliul Local poate alege din rândul consilierilor un alt viceprimar.

Laurenţiu Dan Leoreanu a fost ales primar al municipiului Roman în vara anului 2016 pentru a treia oară, după ce a candidat din partea PNL. La alegerile parlamentare a candidat pe poziţia a doua la Camera Deputaţilor din partea PNL şi a obţinut mandatul la redistribuire.
Pe data de 30 decembrie 2016, în cadrul unei şedinţe a Consiliului Local, Laurenţiu Dan Leoreanu şi-a înaintat demisia din funcţia de primar.

Laurenţiu Leoreanu a anunţat dinaintea campaniei electorale că dacă va ajunge parlamentar îl va susţine pentru funcţia de primar pe actualul viceprimar, liberalul Lucian Micu. PSD nu a anunţat deocamdată cu cine va intra în campania electorală pentru alegerea anticipată a primarului municipiului Roman.

D.M.B.
PUBLICITATE