Primarul municipiului Piatra Neamț anunță taxe și impozite nemajorate ba chiar reduceri, pentru 2016

Primarul municipiului Piatra Neamţ, Dragoş Chitic, a discutat ieri, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PNL Neamţ, un subiect foarte important și anume taxele și impozitele locale pentru anul 2016.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Un subiect pe care îl vom dezvolta în detaliu într-o conferință de presă săptămâna viitoare la Primăria Piatra Neamț. Vreau doar să punctez câteva lucruri importante din cadrul acestui proiect și anume faptul că propunerea conducerii primăriei Piatra Neamț, susținută de grupul PNL din consiliul local este ca în 2016 în Piatra Neamț să fie taxe și impozite NEMAJORATE.
Plecăm de la ideea că trebuie să asigurăm în municipiul nostru o politică fiscală prietenoasă și cred că trebuie să fie și gândirea conducerii centrale a acestei țări pentru a asigura o politică fiscală în sprijinul atât a persoanelor fizice dar mai ales a mediului de afaceri. O să vedeți că în proiectul pe care noi l-am propus și care este deja publicat pe site-ul primăriei Piatra Neamț vor fi chiar REDUCERI de taxe și reduceri exact în zona în care este mai multă nevoie.
Ca exemplu: la persoanele juridice se reduce procentul de la 1,5 la 1,3 % pentru impozitul pe clădirile nerezidențiale respectiv de la 1,5 la 0,2 % la persoanele juridice pentru clădiri rezidențiale.
Repet, grupul PNL a promovat acest proiect și va susține acest proiect în consiliul local, legea ne obligă să-l avem în dezbatere publică și va urma supunerea aprobării în consiliul local în ședința din luna noiembrie. Din punctul meu de vedere tocmai asta trebuie să facă o administrație liberală, să ofere un climat fiscal prietenos, condiții esențiale pentru dezvoltarea comunității și de asemenea un sprijin pentru funcționarea și încurajarea mediului de afaceri local.” – a susținut primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE