Primarul Leoreanu anunță (amenință) că e posibil să candideze


Primarul municipiului Roman, Laurențiu Leoreanu, a declarat ieri (22 august), în cadrul unei conferințe de presă, că nu exclude o candidatură la alegerile parlamentare. Decizia ar putea fi un semnal de alarmă pentru PNL căruia îi „forțează mâna” ca lista parlamentarilor nemțeni să fie făcută în interesul municipiului Roman.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Candidatura primarului Leoreanu nu e tocmai o surpriză. Zvonurile sunt vechi, edilul romașcan își dorește foarte mult sa ajungă parlamentar, lucru pe care l-a declarat deschis în multe cercuri de influență. Este o persoana care se bucura la momentul de față de simpatia a 80% din romașcani și asta poate fi cu dus-întors. Există posibilitatea ca votul cetățeanului din roman să se simtă irosit în momentul în care îți lași funcția de edil deoparte și în decurs de câteva luni îl pui să te voteze din nou. Oamenii în general votează un primar pentru capacitățile sale administrative. Dar nimeni nu zice ca Leoreanu nu ar avea și capacități legislative. Problema ar putea exista în situația în care vor trebui organizate alegeri pentru funcția de primar. În primul rând altă cheltuială a banului public, apoi situația deloc favorabilă a PNL-ului din Roman care, în lipsa viceprimarului cercetat de ANI, nu are alte variante plauzibile de a câștiga primăria. Și credem ca PSD-ul nu-și va mai pune un candidat de formă de această dată.

„Nu exclud o candidatură a mea în momentul de față”

Vedem ce parlamentari pot să reprezinte Romanul la București. Decizia mea depinde de acest lucru. (…) Pe mine mă interesează foarte mult ca Romanul să aibă o anumită reprezentare în Parlament. Depinde și de relațiile pe care le ai la nivel de județ, la nivel de regiune, la nivel național. Întotdeauna trebuie să ai o pârghie pe care să apeși!

Dacă văd că lucrurile nu se pot…și Romanul este trecut cumva în uitare, atunci, trebuie să pun mâna pe hățuri, trebuie să trec în față și să fac un pas următor pentru ca să pot să ajung aici, ca să meargă lucrurile mai bine! Dar v-am spus, în momentul de față nu este luată o decizie în acest sens și am spus că nu exclud absolut nimic! Pentru că până la urmă dacă ar apărea o astfel de posibilitate, ar trebui discutată cu conducerea partidului și la nivel județean și la nivel național. E o cinste și o demnitate și pentru mine ca om și pentru Roman, ca oraș, să aibă o reprezentare bună la nivel parlamentar. Deci nu vorbim despre o candidatură a mea în momentul de față. Nu exclud o candidatură a mea în momentul de față – a declarat primarul Leoreanu

Lista de parlamentari PNL – cel târziu la mijlocul lunii septembrie „Așa văd eu lucrurile”

„Ca să aduni semnături, trebuie să ai niște nume. Eu cred că până pe 15-20 septembrie, cel mai târziu, ar trebui să fie bătută definitiv lista. Așa văd eu lucrurile. Acum, vom vedea ce va fi la Liga Aleșilor Locali de la Brașov.” – a mai declarat edilul

Conferința de presă audio – AICI

Dan Mihail B.
PUBLICITATE