Primarul Dragoș Chitic și consilierii PNL caută soluții pentru problemele Școlii din Văleni

Primarul Dragoș Chitic împreună cu un grup de consilieri locali (Romel Bîrjoveanu, Luminița Moscalu, Paul Pintilie, Adrian Olariu) s-au deplasat astazi la școala din cartierul Văleni pentru a identifica problemele cu care se confruntă această unitate de învățământ  și pentru a stabili un plan de măsuri  pentru rezolvarea acestora.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La această școală învață un număr de 137 de elevi în clasele 0-8 și un număr de 43 de copii la grădinița arondată școlii.

În urma deplasării de astăzi și a discuțiilor purtate cu persoanele din conducerea unității școlare din Văleni au rezultat următoarele concluzii:

– Clădirea în care funcționează școala a beneficiat în ultimii ani de câteva lucrări de modernizare prin care s-a înlocuit acoperișul, s-au montat geamuri termopan, s-a realizat instalația termică  interioară, s-a refăcut gardul împrejmuitor și s-au realizat alte câteva lucrări de reparații. Școala este dotată cu un sistem de monitorizare video a carui instalare a redus considerabil actele de distrugere sau furt.

– Este nevoie de montarea unei centrale termice pe gaz și pentru a face acest lucru trebuie realizată rețeaua de alimentare cu gaz metan, investiție demarată deja, aflată în stadiul de proiectare. În sezonul rece următor atât școala, cât și grădinița, vor beneficia de încălzire centralizată.

– Sunt necesare lucrări de refacere a fațadei exterioare care se vor realiza în perioada imediat următoare. În perioada vacanței de vară vom realiza igienizarea holurilor și repararea scărilor de acces.

„Deoarece clădirea școlii este cuprinsă într-un proiect de modernizare cu fonduri europene, celelalte lucrări necesare vor fi finanțate din proiectul aflat deja în pregătire: anveloparea termică, extinderea toaletei, modernizarea sălilor de clasă, înlocuirea instalației electrice, refacerea pardoselilor etc. O altă problemă identificată în urma  discuțiilor purtate astăzi, de către consilierii locali PNL și conducerea școlii, o reprezintă abaterile comportamentale ale unor elevi și nefrecventarea la orele de curs de către un grup de 15 elevi, aspecte care vor fi  abordate  prin realizarea de activități educative cu implicarea doamnei consilier local, Luminița Moscalu, informarea Inspectoratului Școlar Județean și implicarea Direcției de Asistență Socială.” a declarat primarul Municiupiului Piatra-Neamț, Dragoș Chitic

PUBLICITATE