Primarul Dragoș Chitic: PSD a încercat o dezinformare a cetățenilor din Piatra-Neamț

PSD a încercat o manipulare și o dezinformare a cetățenilor din Piatra-Neamț – a declarat primarul Dragoș Chitic în cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi (20 februarie).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Reacția primarului vine după ce ieri, parlamentarii PSD, Emilia Arcan și Ioan Munteanu, au lansat mai multe acuzații la adresa primarului dar și a afirmației „focul a fost dat intenționat la Piața Centrală!…spălare de bani a vechii conduceri” (vezi articolul – AICI)

Principalele declarații ale primarului Dragoș Chitic:

Mă așteptam:

Mă așteptam să aud în cadrul conferinței, cum explică atitudinea consilierilor PSD din Consiliul Local
Mă așteptam să explice de ce Guvernul PSD nu a rezolvat problema taxei de 80 de ron pe deșeuri. A fost o promisiune că vor rezolva în regim de urgență. Înteleg că au fost alte priorități, precum Ordonanța 13
Mă așteptam să explice cum dezamorsează o bombă cu ceas – salarizarea din administrația publică.
Sunt primării în care angajații au salarii mai mari decât în alte primării. Mă așteptam ca Guvernul să vină cu o reglementare care să linișteasca lucrurile privind acest aspect. Este inacceptabil să nu se implice în această problemă.
Mă așteptam să-și ceară scuze pentru ordonanta 13 – O greșeala majoră a Guvernului și pe care PSD nu o recunoaște.
Un subiect nepregătit, nedocumentat, o intoxicare cu informații mincinoase și declarații halucinante.

Ce am auzit:

Un demnitar (Emilia Arcan) face niște afirmații halucinante. Ne spune că a fost spălare de bani 100% iar focul a fost pus intenționat. Îi solicit să spună public daca are aceste informații. Solicit instituțiilor să cerceteze, în baza acestor afirmații. Există rapoarte publice care dau ca și cauză a incendiului un scurtcircuit. Este inadmisibil să ieșim cu astfel de declarații dacă nu avem dovezi și argumente. Riscăm să ne facem de rușine, ca municipiu, pentru astfel de acuze și afirmații

Doamna senator nu a intrat azi în politică sau într-o funcție publică. A fost și președinte al Consiliului Județean Neamș. De ce în 3 ani nu a spus ceea ce știe? Îi transmit că tăinuirea unei infracțiuni este considerată infracțiune

Pot trage o concluzie. Din declarațiile acestora rezultă că PSD a dat intenționat foc la Piață pentru a spăla bani publici. În acea perioadă nu eram la conducerea primăriei. PSD avea viceprimar, care raspundea de Urban, care avea director PSD, iar CA Urban avea în compentență 3 membri apropiați PSD. Asta nu e un autodenunț?

Despre Piața Mărăței

Legat de domnul Ioan Munteanu, aveam alte așteptări. Are experiență politică serioasă și se spune că odată cu avansarea în vârstă devenim mai intelepți. Declarațiile de ieri nu au demonstrat acest lucru. Păcat de această carieră politică de lungă durată.

S-a facut o afirmație despre Piața Mărăței. Când a fost închisă, la conducerea pieței era un membru marcant al PSD. Iar acesta a fost promovat de PSD. Este directorul unei societăți a municipiului Piatra-Neamț

În urmă cu 2 ani, am ieșit și am zis ca mi-aș dori ca Piața Mărăței să fie dată în administrație tot prin licitație. Știți ce a spus PSD? „Chitic vrea să vândă piața”

De ce s-au întârziat lucrările și cum va fi administrată Piața Centrală

Nu am o problemă în a scoate la licitație administrarea pieței. Dar vreau să ințelegem că singura soluție ca să deschidem mai repede piața este sa fie transferată la Urban. Ulterior poate fi scoasă la licitație. Dar haideți să o deschidem mai întâi. Personal, singurul interes e ca Piața Centrală să fie administrată bine.

Moldocor a solicitat recepția. În acest moment mingea este la Compania Națională de Investiții (în subordinea Guvernului PSD). Chiar îi rog (n.r. pe parlamentarii PSD) să insiste la CNI să realizeze recepția în cel mai scurt timp, ca după recepție să putem redeschide piața

I-aș ruga pe parlamentari, poate întreaba la CNI de ce s-a întârziat construcția pietei. CNI a emis o hotărâre, săptămâna trecută, în care este de acord cu prelungirea termenului de recepție a pieței. Mi-aș fi dorit ca piața să se fi terminat la termenul anunțat, din păcate primaria nu poate decât să monitorizeze acest obiectiv.

 

PUBLICITATE