Primăria Piatra-Neamț vrea să îngroape reţelele aeriene de cabluri

Municipiul Piatra Neamţ are în vedere proiectarea şi executarea unei infrastructuri de telecomunicaţii constând în canalizaţii subterane, care să reprezinte suport atât pentru reţeaua municipală de cabluri de fibră optică şi cupru cât şi pentru alte reţele de cabluri de fibră optică şi/sau cupru ce vor fi amplasate în regim – concesiune de spaţii de către operatorii unor servicii de telecomunicaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Proiectul presupune proiectarea de detaliu, implicit realizarea infrastructurii asociate furnizării serviciului public de comunicaţii electronice în Municipiul Piatra Neamţ constând din:
– canalizaţii subterane
– reţele magistrale şi de distribuţie de fibră optică cu infrastrucutra asociată exploatării acestora, capabile să asigure spaţiul necesar pentru: mutarea în subteran a reţelelor aeriene de cabluri din municipiu, amplasarea reţelei municipale de cabluri de fibră optică şi asigurarea de rezerve, sustenabile economic, de capacitate (de tuburi, tubete şi fibră optică) pentru asigurarea accesului deschis la această infrastructură.

În acest sens Municipiul Piatra Neamţ pune la dispoziţie, potenţialului investitor, terenurile din domeniul public şi privat al municipiului, în vederea realizării acestui tip de canalizaţie.

Municipiul Piatra Neamţ are o reţea stradală formată din 335 de străzi conform HCL 406 din 20.12.2013. În conformitate cu HG 1.356/2001 privind atestarea domeniului public al judeţului Neamţ, precum şi al municipiilor, oraşelor şi comunelor din judeţul Neamţ se regăseşte o reţea stradală de 141 km, respectiv 1.026.361 m.p străzi şi 220.131 m.p trotuare. Prin HCL 371 din 12.12.2012, privind aprobarea Registrului local al spaţiilor verzi ale Municipiului Piatra Neamţ se determină o suprafaţă totală de 1.897.445,5, suprafaţă care, de asemenea, este pusă la dispoziţia investitorului.

Mai multe detalii – AICI

Regulamentul pentru stabilirea condiţiilor de executare a canalizaţiei subterane pe domeniul public şi privat al Municipiului Piatra Neamţ în vederea mutării în subteran a reţelelor aeriene de cabluri din municipiu şi a elementelor de infrastructură necesare susţinerii acestora – AICI

PUBLICITATE