Primăria Piatra-Neamț: Ședință pentru rezolvarea problemelor legate de colectarea deșeurilor

Primarul Dragoș Chitic a convocat astăzi, 29 iunie, o sedință cu reprezentanții firmei Brantner pentru a le solicita rezolvarea  problemelor legate de colectarea deșeurilor din Piatra-Neamț și îmbunătățirea acestui serviciu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

,,Am solicitat firmei Brantner să renunțe în această perioadă, cu temperaturi ridicate, la măsura de sistare a colectării gunoiului pentru restanțieri, mai ales că multe dintre asociațiile și persoanele cu restanțe la plata serviciului de ridicare a gunoiului menajer au facut eșalonări pentru sumele datorate. Le-am cerut să prezinte un grafic de spălare a pubelelor care să fie respectat, să efectueze    colectarea deșeurilor conform graficului prevăzut în contract și să se preocupe mai atent de curățenia punctelor de colectare și  îmbunătățirea aspectului spațiilor în care sunt amplasate shelterele” a declarat Dragoș Chitic.

În cadrul discuțiilor de astăzi, firma Bratner s-a angajat să respecte toate aceste solicitări, dar a invocat și problema prețului mic existent la Piatra-Neamț pentru serviciul de colectare a deșeurilor, unul dintre cele mai mici din țară și care aproape că nu acoperă cheltuielile de realizare ale serviciului, mai ales că firma trebuie să plătească și o taxă de 80 lei pe tona de deșeu depus pe groapă, taxă introdusă de Guvernul Romaniei de la 1 ianuarie 2017.

Primăria municipiului Piatra-Neamț va monitoriza, prin compartimentul specializat, modul în care se respectă aspectele convenite.

PUBLICITATE