Primăria Piatra-Neamț reacționează: „A existat un contract valabil cu cei de la Kaufland”


Primăria Piatra-Neamț face o serie de precizări legate de subiectul aprobării P.U.Z-ului pentru construirea unui centru comercial tip hypermarket Kaufland.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Solicitarea pentru demararea documentației de urbanism tip P.U.Z. a fost înregistrată la instituția noastră în data de 22.01.2016 cu numărul 1891, existând un contract valabil între Kaufland și investitor.

De la întocmirea documentației urbanistice și până la supunerea spre aprobare în Consiliul Local, Primăria Municipiului Piatra-Neamț nu a primit informare de la nici una dintre părți de o eventuală reziliere unilaterală sau bilaterală a contractului.

Pe parcursul elaborării documentației de urbanism, opinia publică a fost informată despre realizarea investiției, inclusiv in presa locală, îndeplinindu-se o obligație legală a investitorului în acest sens.

În urma informării publice realizate în etapele de elaborare a documentației urbanistice nu au fost înregistrate contestații cu privire la intenția de construire a hypermarketului.

Activitatea primăriei Piatra-Neamț se bazează pe respectarea legalității și din punctul de vedere al instituției în momentul supunerii spre aprobare a documentației de urbanism, în Consiliul Local, aceasta îndeplinea toate cerințele legale pentru aprobarea  P.U.Z.-ului, existând și viza de legalitate pentru acest proiect.

Un P.U.Z. reprezintă o documentație de urbanism din care rezultă posibilitatea realizării investiției fără să permită demararea lucrărilor de construcție. P.U.Z.-ul reglementează funcțiunea unei zone, iar dreptul de a construi se obține în momentul eliberării autorizației de construcție, document ce se obține ulterior aprobării P.U.Z.-ului, care se emite doar dacă solicitantul deține toate avizele și acordurile impuse de lege.

Pentru clarificări suplimentare ale aspectelor legate de investiția menționată am solicitat în scris punctul de vedere atât al firmei care a inițiat P.U.Z.-ul cât și al reprezentanților concernului Kaufland, iar în momentul în care vom primi un răspuns oficial de la cei doi reprezentanți le vom face publice.

Asigurăm firmele care vor să investească în Municipiul Piatra-Neamț că administrația publică locală din acest oraș sprijină investitorii și își dorește dezvoltarea economică a zonei.

D.M.B.
PUBLICITATE