Primăria Piatra-Neamț – Precizări cu privire la chiriile locuințelor ANL

Având în vedere unele sesizări primite pe adresa instituției noastre, cu privire la chiriile locuințelor ANL, facem următoarele precizări:

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Chiriile ANL se calculează anual în funcție de valoarea de înlocuire pe metru pătrat, conform Hotărârii de Guvern nr. 251 din 6 aprilie 2016 privind modificarea şi completarea Normelor metodologice pentru punerea în aplicare a prevederilor Legii nr. 152/1998 privind înfiinţarea Agenţiei Naţionale pentru Locuinţe.
Valoarea de înlocuire pe metru pătrat se stabilește anual prin Ordinul Ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, ordin ce se emite până la data de 31 iulie a fiecărui an. În acest moment valoarea de înlocuire pe metru pătrat este de 1757 lei și 88 bani.

De asemenea, conform prevederilor legale valabile la nivel național, chiriile se stabilesc luând în considerare cursul euro-leu la data de 30 septembrie. Noile chirii intră în vigoare la expirarea contractelor în derulare, acestea fiind, după primul contract ce are durata de 5 ani, anuale, putând fi prelungite prin act adițional.

PUBLICITATE