Primăria Piatra-Neamț a efectuat în perioada 21.06 – 11.07 acțiunea de dezinsecție generală

Primăria Municipiului Piatra-Neamț prin operatorul S.C. Salubritas S.A. a efectuat în perioada 21.06.2017 – 11.07.2017 acțiunea de dezinsecție generală pe domeniul public al municipiului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Obiectivul principal al programului de dezinsecție este reducerea și menținerea densității  populațiilor de țânțari și alte insecte sub nivelul stării de disconfort și diminuarea riscului de transmitere a unor agenți infecțioși prin acești vectori (țânțari, muște sinantrope, căpușe, etc.)

Tratamentele chimice de combatere a vectorilor biologici s-au efectuat cu substanțele recomandate de Direcția de Sănătate Publică Neamț și sub monitorizarea  reprezentanților acesteia.

În etapa post operațională se va efectua un control entomologic de către personalul abilitat din cadrul D.S.P. Neamț pentru evaluarea eficienței operațiunilor executate.             

Ne dorim să ținem sub control permanent populația de insecte care pot transmite agenți infecțioși. Sănătatea și confortul cetățenilor reprezintă o prioritate pentru Primăria Piatra-Neamț. Împreună cu specialiștii din cadrul D.S.P. Neamț vom monitoriza evoluția acestor dăunători și voi relua acțiunea de câte ori va fi necesar.”a declarat primarul Dragoș Chitic

PUBLICITATE