Primăria Piatra Neamț a dat startul curățeniei de primăvară


ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Primăria Piatra Neamț a dat startul curățeniei de primăvară. CMI Urban a început deja curățarea arborilor și a arbuștilor și vopsirea gardurilor ce împrejmuiesc spațiile verzi și aleile pietonale. Amenajările peisagistice efectuate de Urban vor continua si in urmatoarele luni.
SC Salubritas efectuează lucrări de curățare a spațiilor verzi, albiilor cursurilor de apă și ecologizare a zonelor unde sunt depozitate ilegal deșeuri.

12814707_764298793705051_1162944086409954806_nDe menționat este faptul că lucrările de salubrizare se efectuează cu persoane care trebuie să presteze muncă în folosul comunității. După 15 martie va incepe maturarea mecanizata a strazilor și spălarea acestora. O măsură ce va fi introdusă începând cu data de 6 martie, la propunerea cetățenilor, va fi executarea de lucrări de salubrizare stradală și în ziua de duminică.

Publiserv a început lucrările de reparare a mobilierului stradal și de realizare a marcajelor rutiere și, așa cum s-a întâmplat pe str. Orhei, vom continua vopsirea trecerilor de pietoni în zonele mai intens circulate în culorile roșu-alb. Au început, de asemenea, lucrările de curățare și întreținere a canalizărilor pluviale, a șanțurilor și rigolelor și de aducere a căminelor la cota străzilor.

12795567_764298883705042_8594761059717226042_nReparația străzilor a început de ieri, cu str. Gral. Dăscălescu, și se lucrează în două schimburi, astfel încât după 20 martie să se poată începe turnarea de covor asfaltic. Se vor face reparații capitale pe bd. M.Eminescu si str. Mihai Viteazu, lucrări de frezare completă și turnare covor asfaltic.
Poliția Locală si Garda de Mediu au demarat acțiuni de monitorizare a zonelor unde se aruncă în mod frecvent deșeuri și vor fi aplicate sancțiuni.

„Am observat în deplasările pe care le-am efectuat pe teren că populația se implică în curățenia de primăvară. Le mulțumesc tuturor pentru spiritul civic de care dau dovadă. Vom acorda sprijin pentru toate solicitările venite din partea ONG-urilor, instituțiilor, unităților de învățamânt prin Salubritas, care le va oferi saci, mănuși și va asigura transportul deșeurilor” a declarat primarul Dragoș Chitic.

PUBLICITATE