Prima intervenție a pompierilor din Piatra Neamț de salvare a unei vrăbiuțe


Pompierii nemțeni au desfășurat astăzi o misiune ieșită din comun și prima de acest gen din Piatra Neamț. În această dimineață, în jurul orei 10:00, o vrăbiuță s-a prins într-o bucată de sârmă și atârna de burlanul unei cafenele din Piatra Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

DSC_0217Administratorul localului respectiv a încercat să salveze mica viețuitoare care se zbătea dar distanța fiind prea mare (aproximativ 6 metri) era riscul de autoaccidentare. O persoană a sunat la dispeceratul ISU Neamț și i-a întrebat pe pompierii nemțeni dacă ar putea trimite o echipă, în cazul în care nu au nicio urgență și consideră că ar fi necesar să se deplaseze pentru o asemenea situație.

La scurt timp, o autospecială ISU Neamț s-a deplasat la fața locului, pompierii au salvat pasărea și după ce au reușit să descurce sârma în care aceasta era spânzurată, i-au dat drumul.

„Este prima operațiune pentru salvarea unei vrăbii, prinsă la ulucul unei case. Ne-am deplasat cu o autospecială de capacitate medie, am avut o intervenție ușoară. Nu a fost o solicitare ciudată, am mai avut asemenea solicitări la alte păsări suprinse asemănător” – a declarat plutonierul major, Mitrea Ionuț.

PUBLICITATE