Președintele PNL Neamț cere demisia ministrului Lia Olguța Vasilescu – Legea salarizării, o manipulare

Deputatul liberal Mugur Cozmanciuc cere demisia ministrului Muncii, doamna Lia Olguța Vasilescu, având în vedere că legea salarizării personalului bugetar este un proiect haotic, care a reușit să nemulțumească pe toată lumea, deși era nevoie de o lege care să rezolve cu adevărat problemele din sistemul de salarizare. Legea adoptată este un prim pas spre eșec, dar cel mai trist este că profesorii, medicii, polițiștii și alții au fost păcăliți de PSD.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Cei din coaliția de guvernare au venit pe repede înainte cu un proiect de lege făcut pe genunchi. Au promis multe în campania din decembrie 2016 și nu au făcut mai nimic pentru cetățeni, vorbe multe și frumoase, realizări deloc. Ascund propria incompetență și guvernarea pentru interese personale în spatele unor promisiuni despre care și ei știu că nu sunt sustenabile.  În actuala formă sunt creșteri și tăieri de venituri salariale, drept urmare legea și-a pierdut principiile de bază: echitatea și caracterul unitar. De aceea, consider că demisia ministrului Muncii, a doamnei Lia Olguța Vasilescu care a girat această mascaradă, este necesară”, a precizat președintele PNL Neamț.

Deputatul Mugur Cozmanciuc apreciază că per ansamblu legea salarizării personalului bugetar nu va aduce clarificări problemelor existente în acest domeniu, ci, din contră, le agravează.

”Așa cum noi am atras atenția este cel puțin suspect faptul că reprezentanții Guvernului au refuzat să ofere detalii clare cu privire la impactul financiar al accestei legi. Nu există prevăzut un impact bugetar pentru următorii ani, fapt care arată filosofia politică a celor de la guvernare: După noi potopul! E nevoie de o lege a salarizării, dar nu în modul în care a fost făcută acum. PSD nu crește salariile așa cum vrea să ne convingă, ci îmi este teamă că va tăia, impozita și per total vor fi oameni care vor avea veniturile mai mici. Dovada stă în votul majorității PSD-ALDE- UDMR-Minoritați. Primul amendament al PNL a fost acela ca niciun salariu aflat în plată să nu scadă! Însă parlamentarii majorității au votat împotrivă!”, a mai adăugat președintele PNL Neamț.

Deputatul Mugur Cozmanciuc susține creșterea veniturilor tuturor cetățenilor care muncesc, însă este nevoie de o dezbatere serioasă și de o proiecție bugetară fundamentată.

”Sunt adeptul creșteri veniturilor. Este un gest de normalitate să creăm cadrul prin care românii să traiască mai bine. Însă pentru asta este nevoie de o fundamentare sănătoasă, de cifre corecte, de responsabilitate, de un plan bugetar pentru câțiva ani. Domeniile privind sănătatea și învățământul sunt prioritare pentru PNL! De aceea, PNL a susținut și votat în comisiile de specialitate parlamentare creșterile salariale din sănătate și învățământ, de creștere cu o clasă, dar la dezbateri, PSD a respins amendamentele PNL. Tot parlamentarii liberali au susținut și o salarizare echitabilă pentru aleșii locali. Pe de altă parte, însă cei mai nemulțumiți sunt funcționarii din administrație, IT-iștii din Justiție, care au fost călcați în picioare și o parte din polițiști. Aici colegii din PNL au votat împotriva propunerilor PSD! Cu asemenea neconcordanțe nu pot să nu mă întreb, ca mulți alții, cine va răspunde pentru dezastru în următorii ani, în care nu este calculat impactul bugetar al acestei legi? Îmi e teamă că tot românii, care în loc să se bucure de mai mulți bani, vor fi nevoiți să trăiască mai rău, să fie mai săraci”, a conchis președintele PNL Neamț Mugur Cozmanciuc.

Deputat PNL
Mugur Cozmanciuc

PUBLICITATE