Președintele Iohannis a promulgat legea care elimină 102 taxe


Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat astăzi (6 ianuarie) Legea care elimina 102 taxe și tarife, potrivit unui comunicat postat pe site-ul Administratiei Prezidentiale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat vineri, 6 ianuarie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind eliminarea unor taxe și tarife, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative.”, transmite Administrația Prezidențială

Între taxele care vor fi eliminate se află: timbrul de mediu pentru autovehicule, taxele radio-TV, taxe la Registrul Comerțului, taxe consulare și de cetățenie, taxe pentru cazierul fiscal, taxa suplimentară pentru eliberarea pașaportului temporar, taxa pentru pierderea sau modificarea actelor, taxe extrajudiciare de timbru, taxa pentru permisele de pescuit recreativ sau sportiv, taxa pentru serviciile prestate de MAI pentru public, tarifele percepute de Casa Națională de Pensii.

Inițial legea aprobată de fostul Parlament și a fost atacată de președintele României la Curtea Constituțională nemulțumit de eliminarea taxelor radio-tv. Președintele a uzat și de dreptul de atac la Curtea Constituțională pentru un control de constituționalitate. La sfârșitul anului trecut CCR s-a pronunțat în sensul că legea este constituțională.

Apoi președintele a retrimis legea Parlamentului pe procedura reexaminării. Cum Parlamentul i-a retrimis-o în aceeași formă președintele a trebuit să o promulge.

Legea va intra în vigoare după ce decretul prezidențial de promulgare a legii va fi publicat în Monitorul Oficial Partea I.

D.M.B.
PUBLICITATE