Președintele Emilia Arcan a câștigat procesul cu ANI, la Curtea de Apel Bacău


Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a câștigat procesul cu ANI (Agenția Națională de Integritate), care constatase starea de incompatibilitate a acesteia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În luna noiembrie 2015, ANI a constatat starea de incompatibilitate a vicepreședintelui Consiliului Județean (de atunci), Emilia Arcan. Conform comunicatului agenției, aceasta s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 25 octombrie 2012 – 19 decembrie 2013, întrucât a deținut, simultan funcția de Vicepreședinte al Consiliului Județean Neamț, și funcția de administrator al S.C. Europandra S.R.L., încălcând, astfel, dispozițiile art. 87, alin. (1), lit. d) din Legea nr. 161/2003.

Astăzi, 4 aprilie, în urma procesului ce a avut loc la Curtea de Apel Bacău, judecătorii au stabilit că aceasta nu se afla în starea de incompatibilitate

presedinte CJ Neamt, Emilia Arcan„Este o bucurie pentru mine această soluție și, sinceră să fiu, speram să-mi fie favorabilă, pentru că știam în ce situație mă aflu, știam ce documente sunt la dosar! Am mizat pe corectitudinea instanțelor de judecată, dar recunosc, de pe 24 martie, cînd s-a judecat procesul la Curtea de Apel Bacău, și până astăzi, când s-a dat pronunțarea, am acumulat niște emoții, firești, cred eu.

Le mulțumesc avocaților de la Societatea Civilă Profesională de Avocați Mătășel și Mătășel, care și-au dovedit încă o dată profesionalismul, așa cum au făcut-o în foarte multe cazuri“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.

PUBLICITATE