Preşedintele Consiliului Județean a vizitat Spitalul Municipal Roman

Constantin Iacoban, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, a făcut, marţi, 8 decembrie, o vizită la Spitalul Municipal Roman, unde s-a întâlnit cu câţiva dintre şefii unităţii sanitare şi apoi a vizitat câteva secţii care au fost modernizate în ultima perioadă cu sprijinul legislativului judeţean şi al administraţiei locale.
De asemenea, a avut şi o întrevedere cu Laurenţiu Leoreanu, primarul municipiului Roman, cu care a discutat despre problemele din sănătatea romaşcană.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

„Am început un periplu în spitalele din judeţ, pentru că vreau să cunosc care le sunt problemele la această dată şi ce poate face Consiliul Judeţean pentru a sprijini aceste unităţi în care ajunge, din păcate, tot mai multă populaţie din judeţul nostru. În funcţie de nevoi, vom urmări ca la stabilirea bugetului pe 2016 să alocăm în limita posibilităţilor fonduri pentru dotări, modernizări, depinde de la caz la caz“, a declarat preşedintele Constantin Iacoban.

Discuţia cu primarul Leoreanu s-a purtat la Primărie. Alesul local a prezentat situaţia din perspectiva celor din administraţia locală, care au administrare spitalul.

La acest spital, pe lângă populaţia din municipiul Roman se mai tratează oamenii din 27 de comune limitrofe din judeţul Neamţ şi din zece comune din judeţul Iaşi. Conform statisticilor, 28% dintre pacienţi sunt romaşcani, iar restul provin din mediul rural. Cam la fel stau lucrurile în învăţământ, unde 68% dintre elevii de liceu sunt din satele învecinte şi 32% sunt de-ai noştri, dar numai Primăria Roman suportă facturile lunare şi alte cheltuieli la licee, aşa cum se întâmplă şi la spital. Şi mai avem situaţii similare la Paşapoarte, la Evidenţa Persoanei! În medie, 60% dintre serviciile asigurate în municipiul Roman sunt pentru cetăţeni din alte unităţi administrativ – teritoriale, dar bugetul local romaşcan suportă singur toate cheltuielile. Facem şi noi ce putem, în limita posibilităţilor“, a declarat primarul Laurenţiu Leoreanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean a precizat că nevoi în domenii precum sănătatea şi educaţia vor exista mereu, important fiind ca situaţia să fie ţinută sub control.

Spitalul din Roman este cu adresabilitate mare şi este foarte important să fie susţinut pentru a face faţă solicitărilor. Eu apreciez continua implicare a administraţiei locale, iar Consiliul Judeţean a alocat, de-a lungul timpului, sume consistente pentru dotări, modernizări etc. Am vizitat două dintre secţiile spitalului – Obstetrică Ginecologie şi Radiologia. Pe ultima sper să ajungă cât mai curând un aparat ultraperformant, de circa 1,1 milioane de lei, care se va achiziţiona datorită Consiliului Judeţean. Per ansamblu, mai sunt multe de rezolvat, dar şi multe sunt puse la punct şi apreciez implicarea factorilor de decizie“, a mai precizat preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ, Constantin Iacoban.

Liderul legislativului nemţean urmează să facă o deplasare similară, însoţit de consilierul personal Valeriu Andriţa, şi la Spitalul Orăşenesc „Sf. Dimitrie“ Tîrgu Neamţ, după care, la cel judeţean. Luni, a mers la spitalele din Bicaz şi Bisericani.

PUBLICITATE