Președintele CJ Neamț, Ionel Arsene, a verificat stadiul lucrărilor la DJ 280 și DJ 207 A


20160812__MG_2092_foto_www.cipanu.roPreședintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, a întreprins vineri, 12 august, o vizită în județ pentru a verifica stadiul lucrărilor la două obiective de infrastructură: DJ 280 limita cu județul Iași și lucrările de modernizare a DJ 207A (Roman – Bira – Nistria). Cele două investiții au o valoare totală de peste 3,5 milioane de lei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În privința stadiului de execuție al lucrărilor la obiectivul DJ 280, s-au executat în perioada care a trecut de la demararea proiectului în aprilie 2016 lucrări de modernizare pe o porțiune de 830 m, care au constat în realizarea fundației drumului, printr-un strat de bază din balast stabilizat cu ciment. Urmează ca în perioada următoare să fie realizate șanțurile, acostamentele și semnalizarea rutieră. Lucrările sunt executate din bugetul Consiliului Județean Neamț.

Lucrările la DJ 207A (Roman – Bira – Nistria), începute în 2008, au constat în modernizarea unui tronson de 2,6 km. Proiectul a fost realizat, de asemenea, din fonduri proprii ale Consiliului Județean Neamț. În urma celor constatate la fața locului urmează a fi realizată și recepția tehnică a lucrării.

„Infrastructura este un element important în calculul pe care potențialii investitori și-l fac atunci când analizează oportunitate de a dezvolta proiecte viitoare. O infrastructură rutieră adecvată nu face decât să aducă beneficii județului nostru, facilitând atragere de investitori în localitățile nemțene. Județul Neamț are nevoie de o viziune pe termen mediu și lung în ceea ce privește infrastructura și dezvoltarea comunităților locale. Cele două proiecte pe care le-am verificat astăzi sunt esențiale pentru asigurarea transportului în județ și în privința conexiunilor cu județele vecine. Îmi doresc ca Neamțul, prin proiectele de modernizare a infrastructurii, să fie un obiectiv pentru potențialii investitori. De asemenea, nemțenii au dreptul să beneficieze de o infrastructură adecvată, nu de drumuri care să le produc mai multe pagube financiare. Voi continua verificările la proiectele pe care Consiliul Județean le are în lucru, deoarece vreau să știu exact în ce stadiu ne aflăm cu ele. În același timp, alături de specialiștii din Consiliul Județean voi încerca să identificăm noi proiecte prin care să modernizăm infrastructura de la noi din județ”, a afirmat președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Comunicat CJ Neamț
PUBLICITATE