Președintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban, in Enciclopedia Baronilor.

Campania cotidianului Puterea a ajuns la editia cu numarul 4. Judetul Neamt, reprezentat de presedintele Consiliului Judetean, Constantin Iacoban, este asadar „victima” Enciclopediei Baronilor, o enciclopedie care isi propune sa faca o prezentare succintă a președintilor de consilii judetene, bazata pe declaratiile de avere si pe problemele cu Justiția, acolo unde este cazul.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Președintele CJ Neamţ, Constantin Iacoban

Constantin Iacoban este preşedintele CJ Neamţ, funcţie pe care a mai deţinut-o şi în trecut. Din păcate, deşi în lista cu informaţiile de interes public apar şi declaraţiile de avere şi interese, pagina web a Consiliului Judeţean Neamţ nu conţine declaraţiile de avere ale conducerii şi ale consilierilor judeţeni, ci doar cele ale funcţionarilor publici. Nici pe site-ul ANI nu apar declaraţiile de avere ale lui Iacoban pe anul 2015, dar sunt depuse declaraţiile respective la 11 decembrie 2014, probabil o dată la care au avut loc schimbări în averea lui Iacoban ce se impuneau a fi declarate.

Soţia lui Iacoban este şef serviciu la Oficiul Naţional al Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Neamţ. Iacoban are două terenuri în Piatra Neamţ, un apartament şi o casă de vacanţă. De asemenea, este acţionar şi administrator la Autovest Service SRL şi acţionar la Total Management SRL, membru CA al CMI Urban şi a încasat peste 22.000 de lei din dividende. Ce este important de reţinut se leagă de lipsa declaraţiilor de avere şi interese de pe site, căci, potrivit unor informații din presă, Iacoban ar fi asociat cu interlopii Clanului Mararu, deja renumiţi şi arhicunoscuţi pentru tentativele de omor şi metodele de intimidare. Jurnaliştii de la România Curată scriu că „declarația sa de avere pe 2015 pare de negăsit. Totuși, în declarațiile de interese figurează ca fiind asociat la două firme, Autovest Service SRL și la Total Management SRL. La prima dintre ele este asociat cu Bogdan Mararu (interlopul condamnat pentru că a plătit un bărbat ca să-l împuşte pe rivalul lor, Puiu Mironescu)”. Societatea are ca domeniu de activitate principal „Întreţinerea şi repararea autovehiculelor”. Firma are venituri de 1,7 milioane de lei și cheltuieli de 1,5 milioane de lei (2014), cam la fel cum se întâmpla în 2013.

Sursa Puterea.ro

foto ZiarPiatraNeamt.ro

PUBLICITATE