Președintele C. J. Neamț a decis demararea verificărilor la centrele de asistență socială din județ


Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, s-a deplasat astăzi în municipiul Roman pentru a inspecta clădirea Centrului de Îngrijiri şi Asistenţă din municipiu, unde a avut loc un accident în urma căruia au fost rănite șase persoane. Cele șase persoane au fost transportate la spital, primind îngrijirile necesare, fiind în afara oricărui pericol.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

20161103094426_img_7560„În această dimineaţă am fost informat încă de la prima oră în legătură cu accidentul petrecut la centrul din Roman. În urma convorbirii cu cei de la ISU Neamț am decis să merg la fața locului pentru a vedea ce s-a întâmplat și starea celor care au fost prinși sub tavanul căzut. Este bine că nimeni nu a avut de suferit în urma accidentului petrecut și că toate persoanele sunt tefere.

Ce s-a întâmplat la Centrul de Îngrijiri și Asistență Roman este un semnal pe care trebuie să îl luăm în serios. Pentru a nu risca viața nimănui până în momentul în care vom avea o expertiză a clădirii în care funcționează centrul sau identificarea unei alte clădiri în care să mutăm activitateaam decis relocarea persoanelor aflate în acest moment în clădire. Vorbim de un imobil a cărei vechime este de peste 150 de ani, un monument de patrimoniu, care se află în proprietatea Primăriei Roman.După incidentul de azi am mers personal în toate centrele sociale din zona Roman, pentru a mă asigura că nemțenii aflați în acestea beneficiază de cel mai bun tratament și pentru a vedea condițiile în care stau. De asemenea, în urma incidentului petrecut la Roman, am luat hotărârea de a face verificări în toate centrele din Neamț care se află în administrarea Consiliului Județean. Vreau să ne asigurăm că toate clădirile îndeplinesc condițiile necesare funcționării unor asemenea centre și că viața celor de aici nu este pusă în pericol”, a declarat președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene.

În cursul zilei de joi, 03 noiembrie, persoanele din Centrul de Îngrijiri şi Asistenţă Roman au fost relocate până la ora 14.00 după cum urmează: 6 în Spitalul Sfântul Nicolae din Roman; 10 în Locuința Protejată Trifești; 1 în Centru de Îngrijire și Asistență din Târgu Neamț; 6 la Fundația Melchisedec din Roman; 27 la Centrul pentru Recuperare și Reabilitare a Persoanelor cu Handicap Roman.

Vezi și Dosar penal în cazul incidentului din Roman. Toate persoanele, evacuate.

D.M.B.
PUBLICITATE