Președintele C.J., Ionel Arsene, vrea Universitate în domeniul turismului la Neamț

„Mi-am propus in acest mandat sa realizez proiecte de anvergura, care sa asigure cu adevarat o dezvoltare durabila a comunitatii noastre. Cum educatia reprezinta un pilon important in dezvoltarea judetului imi doresc ca Neamtul sa aiba o Universitate, iar in urma analizelor facute, domeniul oportun este cel al turismului, aflandu-se in concordanta cu proiectul pe care l-am propus nemtenilor la inceputul mandatului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sunt mandru ca astazi am facut primul pas in acest sens si onorat in mod deosebit de prezenta invitatilor mei, somitati in domeniu, respectiv profesorul Jean-Noel Pachoud, de la Universitatea din Grenoble si a domnul Catalin Ivascu, specialist in formare profesionala, dezvoltare locala si finantari nerambursabile.

Domnul Jean-Noel Pachoud si-a manifestat intentia de a prezenta unei delegatii nemtene, cateva dintre unitatile de invatamant de acest gen, care functioneaza cu succes in Franta si Portugalia. Mai apoi, o noua etapa o reprezinta identificarea variantelor care pot fi abordate in vederea implementarii acestui proiect, din punct de vedere al infrastructurii materiale, pentru a infiinta in Neamt o scoala superioara de turism.

Prin demararea acestui proiect de amploare, nu doar ca formam tinerii nemteni, dar devenim astfel, un centru de interes national si international.

Astfel, tinem cont de dimensiunea turistica a judetului Neamt, de necesitatea unei universitati importante de interes pentru intreaga tara si nu doar atat, dar si de dorinta de a forma servicii de elita in acest domeniu atat de important zilelor noastre.” – a declarat Ionel Arsene

PUBLICITATE