Preot încătușat pentru că făcea scandal în centrul orașului Piatra-Neamț


Azi-noapte (19-20 iunie), în timp ce polițiștii întocmeau procesul verbal pentru a amenda un tânăr din Piatra Neamț, tatăl băiatului a făcut scandal pentru a împiedica polițiștii să ia măsurile legale. Din primele informații, bărbatul care a făcut scandal este preotul Sorinel Ionica iar pentru că nu a vrut să se legitimeze polițiștii l-au încătușat și condus la secție.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

ionica_sorinelÎn timp ce polițiștii aplicau o sancțiune pentru abatere la regimul circulației, constatate pe strada Ștefan cel Mare, a intervenit tatăl băiatului (preotul Sorinel Ionica) care a început să facă scandal la fața locului, încercând împiedicarea organelor de poliție de a lua măsura legală. Atunci, polițiștii au încercat să-l legitimeze pe bărbat, însă acesta a refuzat să dea orice date cu privire la identitate și, ulterior, a devenit recalcitrant. În acel moment polițiștii au decis preluarea persoanei și conducerea acesteia la sediul poliției pentru identificare.

Pentru că bărbatul a opus rezistență, a fost încătușat și dus la sediul poliției unde a fost identificat și sancționat contravențional atât pentru legea 61 (pentru provocare de scandal, refuz de legitimare și împiedicarea organelor de poliție de a lua măsurile legale) cât și pentru că a oprit autoturismul într-o zonă în care nu îi era permis. În momentul în care a fost preluat de polițiști, bărbatul s-a prins de un stâlp pentru a împiedica polițiștii să-l conducă la secție.

„În momentul în care s-a constatat o abatere în trafic și colegii din cadrul Poliției Municipiului Piatra Neamț întocmeau procesul verbal, un bărbat a intervenit provocând scandal, fapt pentru care a fost preluat și condus la sediul poliției pentru aplicarea sancțiunii contravenționale” – a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

foto: cimitirpietricica.iasi.mmb.ro

PUBLICITATE