Premierul Mihai Tudose: Posturile din sistemul public vor fi înghețate

Prim-ministrul Mihai Tudose începe săptămâna cu vești proaste pentru angajații din sistemul bugetar. Premierul s-a plâns că există prea multe posturi libere la stat și. Pe cale de consecință, șeful Executivului a anunțat astăzi, 10 iulie, că posturile din sistemul public vor fi „înghețate” și inventariate, iar angajările se vor face doar în baza unui memorandum justificativ al ministrului de profil.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tudose a fost intrebat daca posturile publice sunt inghetate. „Vor fi inghetate, numarate” dar „acolo unde ministrul de profil vine cu memorandum justificat sa se angajeze cineva, vom face acele angajari”, a raspuns el.

Acesta a sustinut ca sistemul „”sufera de lipsa de performanta” dar se inregistreaza in acelasi timp „foarte multe posturi libere”, „sute, mii de posturi libere”. In acelasi timp insa exista alte „structuri care s-au umlfat in timp ca schema de personal”. – notează hotnews.ro

„Sistemul bugetar suferă de lipsă de personal – sunt foarte multe posturi libere. Numai la Ministerul Economiei, de unde am plecat, erau zeci de posturi libere. În tot sistemul, sunt sute, poate chiar mii de posturi libere. (…) Vor fi înghețate (posturile – n.r.), numărate, va fi văzut fiecare om ce avea de făcut și cum putea fi făcut altfel”, a declarat Mihai Tudose.

PUBLICITATE