PREMIERĂ – Piatra Neamț pe harta Turneului Stradivarius – Luni, 30 mai


13330918_1010099492391646_6327056670597766884_nPiatra Neamț va găzdui în premieră un spectacol deosebit în care puteți asculta în interpretarea lui Alexandru Tomescu una dintre rarele viori Stradivarius.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Vioara Stradivarius, care va putea fi auzită pentru prima dată la Piatra Neamț, a fost realizată în 1702 de Antonio Stradivari. Este una dintre rarele viori Stradivarius care s-au păstrat intacte până astăzi, valorea ei fiind de peste 1,5 milioane de euro.

SPECTACOLUL DE LA PIATRA NEAMT VA AVEA LOC LA CINEMATOGRAFUL DACIA PANORAMIC, LUNI, 30 MAI, ORA 19.00.

Concertul face parte din  Turneului Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0,  care are loc în perioada 7 mai- 5 iunie în 15 centre culturale din România, dar şi în  Franța, Israel şi Ungaria.

Turneul Internațional Stradivarius 2016 – EXPERIENCE 2.0 este un concept muzical care îmbină muzica clasică interpretată de  Alexandru Tomescu, pe vioara Stradivarius Elder-Voicu, pictura în nisip (sand-art) realizata de pictorița Ana Munteanu din Republica Moldova si o serie de proiectii video.

Violonistul Alexandru Tomescu va avea un repertoriu  cu lucrări marcante de secol XX, creații ale compozitorilor Bela Bartok, Serghei Prokofiev și Vasile Filip.

„Programul pe care îl propun în această a noua ediție a Turneului Internațional Stradivarius – EXPERIENCE 2.0 este poate cel mai îndrăzneț și mai dificil de până acum. Visez la sonata de Bartok de peste 20 de ani. Iată că a venit momentul să o prezint publicului din România, alături de alte lucrări marcante ale secolului XX, având-o alături de mine pe scena pe Ana Munteanu, un artist cu o creativitate și o imaginație ce m-au cucerit din prima clipă”, spune Alexandru Tomescu.

Alexandru Tomescu este câștigător a numeroase premii naționale și internaționale la festivaluri de muzică clasică. De la debutul său din 1985, a susținut peste 200 de concerte și recitaluri în 26 de țări (printre care Franța, Olanda, Japonia). Pentru măiestria lui, i-a fost acordat de către statul român privilegiul de a cânta pe vioara Stradivarius, care fusese anterior în posesia marelui muzician Ion Voicu.

Mai multe pe turneulstradivarius.ro

PUBLICITATE