Prefectura Neamț: Sediile a trei posturi de Poliție din județul Neamț vor fi reabilitate

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență de marți, 10 aprilie, a fost  adoptată Hotărârea privind aprobarea listei obiectivelor social-economice aflate în administrarea structurilor Ministerului Afacerilor Interne, avariate în urma fenomenelor meteorologice din perioada ianuarie – februarie 2018, de pe raza județului Neamţ, precum şi a necesarului de fonduri pentru înlăturarea efectelor acestor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Pe baza proceselor-verbale de inventariere şi evaluare a pagubelor,  întocmite de comisia constituită prin ordin al prefectului, în lista aprobată se regăsesc sediile posturilor de poliție din Grințieș, Farcașa și Dămuc.

Documentația a stat la baza unui proiect de hotărâre de Guvern, care a fost promovat astăzi sub semnătura prefectului județului și cea a președintelui Consiliului Județean pentru alocarea sumei de 307.179, 26 mii lei din Fondul  intervenţie la dispoziţia Guvernului, administratorul sediilor posturilor de poliție, pentru a putea finaliza lucrările de refacere ale clădirilor afectate.

În paralel alte două comisii constituite prin ordin al prefectului evaluează pagubele produse infrastructurii pe teritoriul a 12 localități din județ, de fenomenele meteorologice periculoase care s-au produs de la începutul acestui an. Datele centralizate, în urma constatărilor acestor comisii, vor fi transmise Ministerului Afacerilor Interne – Direcția Genrală pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului în vederea accesării Fondului de Solidaritate al Uniunii Europene.

Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgentă poate fi descarcată aici.

PUBLICITATE