Prefectura Neamț, recertificată în ceea ce privește calitatea serviciilor furnizate cetățenilor

Mișcarea Română pentru Calitate a decis, în urma auditului de supraveghere realizat la Instituția Prefectului – județul Neamț, să re-certifice instituția în ceea ce privește sistemul integrat de management – ISO 9001, pentru serviciile către cetățeni.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

”Îi felicit pe toți angajații Prefecturii Neamț pentru că, datorită lor, instituția a reușit să fie re-certificată în ceea ce privește calitatea serviciilor furnizate cetățenilor. De asemenea, îi asigur pe toți nemțenii că vom face instituțional și legal tot ceea ce ne stă în putere pentru a le rezolva problemele cu care se confruntă”, a declarat prefectul Vasile Panaite.

Hotărârea Guvernului nr. 1723/2004 privind Programul de măsuri pentru combaterea birocraţiei în activitatea de relaţii cu publicul stabileşte necesitatea implementării sistemului de management al calităţii, respectiv al procesului de certificare a calităţii serviciilor – ISO 9001, pentru serviciile către cetăţeni.

Prefectura Neamț a derulat un proiect, cu fonduri europene, intitulat „Implementarea sistemului integrat de management al calităţii în Instituţia Prefectului – judeţul Neamţ şi certificarea calităţii serviciilor furnizate”, în urma căruia a obţinut prima dată certificarea Sistem de Management Integrat – Calitate – Mediu – Sănătate şi Securitate Operaţională, în conformitate cu cerinţele standardelor în vigoare, perioada de valabilitate fiind de 3 ani (2011-2014).

Începând cu luna mai 2016 a fost demarată activitatea de re-implementare a Sistemului Integrat de Management, pe cele 3 componente:

  1. Sistemul de Management al Calităţii, conform standardului SR EN ISO 9001:2008;
  2. Sistemul de Management al Mediului, conform standardului SR EN 14001:2008;
  3. Sistemul de Management al Sănătăţii şi Securităţii Ocupaţionale, conform standardului SR OHSAS 18001:2008.

În urma îndeplinirii tuturor condițiilor a fost obținută re-certificarea Sistemului Integrat de Management din partea organizației Mișcarea Română pentru Calitate.

PUBLICITATE