Prefectura Neamț – Măsuri pentru sezonul rece


Prefectul judeţului Niculina Dobrilă, împreună cu subprefectul Iulian Jugan, s-au întâlnit astăzi, 21 decembrie a.c., la sediul instituţiei, cu reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Serviciului rutier din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Primăriei Piatra Neamţ, Consiliului Judeţean precum şi cu administratorii drumurilor judeţene şi naţionale de pe raza judeţului şi cu operatori ai serviciului de deszăpezire.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Tema întâlnirii a constituit-o trecerea în revistă a măsurilor necesare care să asigure menţinerea viabilităţii drumurilor în cazul apariţiei unor avertizări meteorologice cuprinse în „Planul general de măsuri privind menţinerea, asigurarea ordinii publice şi creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului pentru sezonul rece”.

„Ne-am întâlnit astăzi pentru a stabili mecanismele de colaborare și măsurile necesare pentru gestionarea fenomenelor meteo specifice iernii. De altfel, pentru a preveni apariţia unor blocaje în cazul apariţiei unor situaţii de urgenţă, în luna noiembrie o Comisie mixtă, numită prin ordin al prefectului, a verificat toate bazele de deszăpezire din judeţ cu privire la situaţia utilajelor, a stocurilor de nisip şi sare şi a contractelor pentru asigurarea intervenţiei pe timp de iarnă. Comisia a identificat câteva probleme legate de stocuri şi de echipare a utilajelor, probleme care au fost rezolvate în urma controlului” a spus prefectul Niculina Dobrilă.

În cadrul întâlnirii  au fost stabilite modalităţile de colaborare şi de informare reciprocă dintre instituţiile cu competenţe în domeniu, în cazul producerii fenomenelor meteo specifice iernii.

Totodată s-a stabilit ca, pentru o intervenţie coordonată şi pentru o reacţie unitară, în cazul avertizării cod portocaliu sau roşu, la nivelul Inspectoratului judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să fie operaţionalizat Centrul judeţean de coordonare şi intervenţie .

De asemenea s-a discutat despre comportamentul participanţilor la trafic, în timpul producerii unor situaţii de urgenţă.

Prin intermediul mass media, aşa cum s-a mai făcut de altfel, cetăţenii ar trebui informaţi ca, pe perioada avertizărilor, să-şi limiteze deplasările cu autoturismul, doar la cazuri de urgenţă. Totodată cetăţenii ar mai trebui să ştie că, pe drumurile judeţene, există patru niveluri de viabilitate aprobate prin hotărâre de Consiliu judeţean, în funcţie de importanţa obiectivelor deservite. De asemenea trebuie subliniat încă o dată că, pe durata viscolului utilajele de deszăpezire nu intervin, ele intrând în funcţiune doar după încetarea lui a mai precizat prefectul judeţului

D.M.B.
PUBLICITATE