Prefectura Neamț a început pregătirea și organizarea alegerilor din 11 iunie 2017

Prefectul județului Neamț, Vasile Panaite, a participat, luni, la tragerea la sorți pentru desemnarea preşedintelui Biroului Electoral Județean Neamț, şi a locțiitorului preşedintelui. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Astfel, judecătorul Constantin Magdalina este preşedintele BEJ Neamț iar judecătoarea Cristina Florea a fost aleasă locțiitor al preşedintelui. 

„Instituția Prefectului se află în plin proces de pregătire şi organizare a alegerilor locale parțiale pentru funcția de primar al municipiului Roman şi al comunelor Bălțăteşti şi Pipirig. Vom face tot ce trebuie ca acest proces electoral să se desfasoare normal, conform legii”, a declarat prefectul Vasile Panaite. 

Tot luni a fost emis ordinul prefectului privind numerotarea circumscripțiilor electorale din Roman, Bălțăteşti şi Pipirig, aceeaşi ca la alegerile locale din 2016. 

De asemenea, a fost emis ordinul privind dimensiunea ştampilelor dar şi cel privind constituirea Comisiei Tehnice județene şi a Grupului de Lucru. 

Depunerea candidaturilor la funcția de primar pentru alegerile locale parțiale din data de 11 iunie din municipiul Roman şi comunele Bălțăteşti şi Pipirig se face în perioada 16 mai – 22 mai. Candidaturile rămân definitive pe data de 28 mai. Campania electorală începe pe data de 27 mai.

PUBLICITATE