Prefectura a intrat deja în activităţile dedicate organizării alegerilor parlamentare


Prefectul judeţului Niculina Dobrilă, alături de membrii Comisiei Tehnice Judeţene pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare, constituită prin ordin al prefectului, a participat, astăzi 14 septembrie a.c.,  la videoconferinţa condusă de ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache.  

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Videoconferinţa a avut ca scop instruirea prefecţilor şi a subprefecţilor cu privire la organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor ce vor avea loc la data de 11 decembrie a.c., activitate prevăzută în hotărârea de Guvern pentru stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări a alegerilor.

În cadrul întâlnirii au fost trecute  în revista etapele deja realizate în activitatea de organizare a alegerilor – aducerea la cunoştinţă publică a datei de desfăşurare a  alegerilor, aprobarea calendarului acţiunilor din cuprinsul perioadei electorale a alegerilor, stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări a alegerilor,  stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii şi desfăşurării în bune condiţii a alegerilor.

Totodată  au fost enunţate etapele imediat următoare şi s-a atras atenţia asupra necesităţii îndeplinirii la termen a acţiunilor din calendarul aprobat prin hotărâre de Guvern şi a respectării  cu stricteţe a prevederilor legale.

La finalul videoconferinţei ministrul afacerilor interne, Ioan Dragoş Tudorache, a subliniat faptul că  prefecţii tuturor judeţelor beneficiază de încredere, că se pot baza pe un parteneriat loial cu domnia sa, dar nu va tolera lipsa echidistanţei şi implicarea politică.

„Instituţia prefectului a intrat deja în activităţile dedicate organizării alegerilor parlamentare. Am constituit prin ordin Comisia tehnică judeţeană pentru coordonarea activităţilor de organizare a alegerilor parlamentare şi am convocat, pentru vineri, primarii şi secretarii localităţilor la instruirea privind atribuţiile ce le revin în organizarea procesului electoral. Instituţia noastră, ca de fiecare dată, va lua toate măsurile organizatorice necesare pentru ca alegerile să se desfăşoare în condiţii de legalitate” a precizat prefectul judeţului.

D.M.B.
PUBLICITATE