Prefectul a constituit un grup de lucru care va sprijini Compania ApaServ


Prefectul judeţului, Niculina Dobrilă, în aplicarea măsurilor stabilite în Hotărârea Comitetului Județean pentru Situații de Urgență din data de 14 martie a.c., pentru asigurarea fiabilităţii sistemelor de alimentare cu apă a cetăţenilor municipiului Piatra Neamţ, a constituit prin ordin  un Grup de lucru care va sprijini Compania Judeţeană ApaServ în stabilirea măsurilor necesare, pe termen mediu şi lung, pentru securizarea asigurării cu apă a cetăţenilor şi evitarea producerii unor situaţii de urgenţă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Grupul de lucru are în componenţă specialişti ai Consiliului Judeţean, Primăriei Piatra Neamţ, Sistemului de Gospodărire a Apelor, Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, Agenţiei pentru Protecţia Mediului, Comisariatului Judeţean Neamţ al Gărzii de Mediu, Inspectoratului Şcolar Neamţ şi Direcţiei Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor. Componenţa Grupului este completată cu un reprezentant al Instituţiei prefectului.

„ Pentru a evita pe viitor afectarea cetăţenilor cauzată de întreruperea furnizării apei, specialiştii din instituţiile care compun acest Grup de sprijin vor analiza modul de organizare a reţelelor de distribuţie a apei, starea tehnică a acestora, posibilităţile de executare a manevrelor tehnologice pentru asigurarea continuităţii alimentării cu apă a cetăţenilor. Totodată membrii Grupului vor avea  consultări cu specialiştii de la CJ ApaServ şi după efectuarea unor activităţi tehnice de specialitate se vor găsi cu siguranţă  cele mai bune soluţii pentru securizarea furnizării apei ” a spus prefectul Niculina Dobrilă la întâlnirea cu membrii Grupului de lucru.

Grupul de lucru va funcţiona în perioada 16 – 31 martie 2016 iar raportul final şi măsurile stabilite vor fi prezentate prefectului judeţului la sfârşitul primei săptămâni a lunii aprilie, urmând ca acestea să fie supuse aprobării Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă.

PUBLICITATE