Povestea fetei care s-a înecat la barajul de la Bâtca Doamnei astăzi, 12 septembrie

Tânăra de 15 ani care s-a înecat astăzi, 12 septembrie, în zona barajului de la Bâtca Doamnei  provine din Complexul de Servicii Comunitare Pentru Protectia Copilului „Ion Creangă” din Piatra-Neamț și era elevă a Liceului Tehnic Forestier din Piatra-Neamț.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Conform primelor informații, adolescenta a fost dată dispărută din seara zilei de luni, 11 septembrie. Fata a plecat din Complexul „Ion Creangă” luni, 11 septembrie, în jurul orei 16:30. A însoțit o colegă până la poartă și nu a mai revenit. Cei din Centru au sunat-o dar fata le-a declarat că revine repede. În jurul orei 10:00, văzând că nu a mai revenit la apelul de seară, reprezentanții Complexului au anunțat polițiștii care au luat primele declarații și au început cercetările. Tânăra nu se află la prima plecare voluntară. Ultima dată, în luna iulie, a fost dată în urmărire și găsită.

„Persoana înecată a fost identificată, respectiv o minoră de 15 ani. Aceasta a fost dată dispărută ieri seară. Au fost demarate imediat după sesizare toate activitățile specifice de căutare iar în momentul de față a fost întocmit un dosar penal, cercetările fiind în coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piatra-Neamț, urmând a se clarifica toate împrejurările în care s-a produs acest eveniment.” – a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț

Se pare că fata nu a lăsat niciun bilet de adio și nu a dat niciun semn că ar putea recurge la acest gest. Colegele ei de cameră susțin că fata era veselă și nu ar și-ar fi închipuit că ar putea să aibă intenția de a se sinucide (chiar ieri ieșise cu colegele de clasă la pizza). Mergea constant la consiliere psihologică și de un an de când este la Centru nu părea să fie ceva în neregulă cu ea și nu a avut niciodată tendințe suicidale. Fata a ajuns la Complexul „Ion Creangă” de aproximativ un an, după ce a fost victima unor abuzuri în familie (mama ei o bătea foarte des).

„Adolescenta era născută în 2002 și era în sistem de protecție în cadrul Centrului „Ion Creangă” Piatra-Neamț din iulie 2016, ajungând în atenția DGASPC Neamț după ce a fost victima abuzurilor repetate petrecute în familie. Copila era în evidența medicilor specialiști în neuropsihiatrie infantilă. De când a ajuns în centru, adolescenta  a beneficiat de consiliere psihologică în mod constant, nu a dat semne de depresie și nu a avut tendințe suicidale.
Luni, 11 septembrie, adolescenta a mers la școală iar după festivitatea de deschidere a anului școlar a mers cu colegii de clasă în oraș, la o pizza. După-amiază a fost vizitată la centru de o colegă și, în jurul orei 16:30, a anunțat supraveghetorul de serviciu că merge până la poartă să o conducă dar nu a mai revenit. Personalul de serviciu din cadrul centrului constatând că minora nu este prezentă la apelul de seară a anunțat, conform procedurilor, poliția care s-a deplasat în centru și a demarat verificările.
Adolescenta a mai plecat fără acord, de fiecare dată fiind anunțată poliția.
Marți am fost anunțați de oamenii legii despre faptul că a fost găsită înecata în Bistrița.
În acest moment este în curs de desfășurare o anchetă internă care urmează să stabilească circumstanțele producerii acestei tragedii.” – 
comunică DGASPC Neamț

Astăzi, 12 septembrie, Dispeceratul ISU Neamț a fost anunțat prin apel la „112”, în jurul orei 11:45 că tânăra a fost văzută în apă, în zona barajului de la Bâtca Doamnei. În urma apelului, la fața locului s-au deplasat 8 subofițeri și un ofiter cu două bărci, o autospecială de lucru cu apă și spumă dar, o autspecială pentru scafandri și o ambulanță SMURD de terapie intensivă mobilă cu doi paramedici de la ISU Neamț, un medic și un asistent medical de la UPU. (vezi articol – AICI)

În jurul orei 12:45, persoana a fost scoasă și predată echipajului TIM, pentru a executa masajul cardio-respirator, ulterior a fost transportată la spital dar n-a mai răspuns la manevrele de resuscitare iar medicii au declarat decesul. (vezi articolul – AICI)

PUBLICITATE