„Pont” de la IPJ Neamț: Acțiuni pentru șoferii fără centură, vitezomani și cei care vorbesc la telefon


Efective de rutieră și ordine publică implicate în acțiuni pentru combaterea excesului de viteză și a abaterilor privind folosirea centurii de siguranță și telefonul mobil

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

În zilele de 05-06.08.2016, polițiștii structurilor de rutieră și ordine publică vor fi angrenați în acțiuni punctuale pe sectoarele de drum cu risc accidentogen din tot județul, pentru prevenirea accidentelor rutiere datorate excesului de viteză. Totodată pe raza municipiilor și a orașelor se va acționa pentru combaterea abaterilor de la normele rutiere privind folosirea centurii de siguranță și a telefonului mobil în timpul mersului.

CENTURA DE SIGURANŢĂ VĂ POATE SALVA VIAŢA!
Centura de siguranţă constituie un factor de primă importanţă în ceea ce priveşte configuraţia dinamicii accidentelor rutiere.
Folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!
DE REŢINUT:
– Legislaţia în vigoare prevede obligativitatea utilizării centurii de siguranţă, atât în localităţi cât şi în afara acestora, pentru toţi ocupanţii locurilor prevăzute cu asemenea dispozitive – folosiţi-le, deci, chiar şi pe distanţe scurte, în trafic local!
– Centurile nu sunt proiectate pentru confort, ci pentru siguranţă;
– Folosirea centurii de siguranţă, în caz de accident, crește șansele de supravieţuire de la 40% la 60%;
– Pentru a fi eficientă, centura de siguranţă trebuie utilizată corect, reglând înălţimea acesteia astfel încât să treacă peste mijlocul umărului şi nu peste gât, ajustând-o astfel încât să stea bine întinsă (lipită de bust şi bazin), fără a fi răsucită sau trecută peste obiecte solide ori casabile purtate în buzunare (ochelari, pixuri etc.)
– Dispozitivele de tip „airbag” sunt, de fapt, sisteme suplimentare de retenţie care au eficacitate numai dacă centurile de siguranţă sunt cuplate.

Comunicat IPJ Neamț

PUBLICITATE