Pompierii nemțeni, fără autospeciale la ultima acțiune. Intervenție cu suflet

Ieri, pompierii pietreni au oferit un mic ajutor unor familii din raionul de intervenţie al subunităţii. Misiunea este una de tradiţie, pompierii pietreni amintindu-şi la fiecare sărbătoare de familiile şi aşa greu încercate de sărăcie, dar care au fost puse la şi mai grea încercare de unele situaţii de urgenţă. Activitatea a fost coordonată de Comandantul IMG_20151222_130851Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ, locotenent-colonelul Cătălin LEONTE, a cărui dorinţă este „să aducem un sâmbure de speranţă acestor familii, noi, acei oameni de care familiile în cauză îşi aduc aminte că ne-au văzut în, poate, cea mai tristă zi a vieţii lor. Pompierii au trecut, astfel, din nou, pe la o familie din satul Brăşăuţi, formată din şase membri, pe la o familie din localitatea Poiana Negreşti (familie cu şapte copii), precum şi în localitatea Hlăpeşti, la o familie cu patru copii, în casa căreia a avut loc un incendiu, în urma căruia fetiţa de nouă ani a suferit arsuri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Săptămâna trecută, Comandamentul unităţii, prin plutonierul major Irina POPA, care susţine că „este important şi plăcut să îi ajutăm pe cei care o duc mai greu, chiar ne simţim bine când facem asta, dar mi-aş dori să-i ajutăm mereu, nu numai în preajma sărbătorilor, a dus cadouri copiilor de la Centrul Şcolar de Educaţie Incluzivă din municipiul Piatra Neamţ.

IMG_20151228_142258Pompierii romaşcani, în Ajunul Crăciunului,  au dus speranţa că sărbătorile vor fi mai frumoase în patru case. Astfel, o familie din comuna Boghicea cu 11 copii, o famile din comuna Ion Creangă cu patru copii, ai căror părinţi o îngrijesc şi pe bunica acestora, cu vârsta de peste 70 de ani, o familie din comuna Horia, cu cinci copii, şi o familie din comuna Secuieni, cu patru copii, au primit, alături de „puţin din puţinul nostru, care pentru aceste familii, din păcate, înseamnă mult”, aşa cum spune căpitanul Constantin LUCA, Locţiitorul comandantului de Detaşament, cele mai sincere încurajări şi urări de Crăciun Fericit.

La Târgu Neamţ, pompierii, în frunte cu locotenent-colonelul Dumitru GAVRILESCU, Comandantul Detaşamentului, care susţine că „cel puţin în zilele de sărbătoare trebuie să te gândeşti la aproapele tău. Nu simţi că ai sărbătorit dacă nu ai ajutat pe cineva, dacă nu ai provocat, astfel,  un zâmbet”, au mers lunea trecută în ajutorul Moşului la patru locuinţe, unde au oferit mici cadouri unui bătrân imobilizat, unei familii cu zece copii, unei familii cu şapte copii şi alte familii cu doi copii, dintre care unul grav bolnav.

PUBLICITATE