Pompierii nemțeni au stins ieri cinci incendii pe raza județului


Luni, 18.01.2016, la ora 09:42, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o anexă gospodărească din comuna Borleşti. La locul indicat s-au deplasat 12 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu două autospeciale de stins incendii şi o ambulanţă SMURD, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borleşti şi ai serviciului similar din oraşul Roznov cu o autospecială, constatând că incendiul cuprindea acoperişul construcţiei, în care erau amenajate o cameră de locuit (în care stătea proprietara, în vârstă de 88 de ani) o bucătărie, un depozit pentru lemnul de foc şi o magazie de unelte. Tavanul celor două camere era deja prăbuşit. Exista riscul extinderii flăcărilor, atât la casa aflată în gospodărie, cât şi la o casă vecină, având în vedere vântul puternic. Pompierii militari au protejat locuinţele neafectate şi magazia de scule şi, în acelaşi timp, sprijiniţi de pompierii voluntari şi localnici, au scos lemnul de foc din interior (o cantitate de aproximativ 8 mc.). Misiunea pompierilor s-a încheiat după operaţiuni ce au durat aproape patru ore. Au ars: acoperişul construcţiei, pe o suprafaţă de aproximativ 80 mp., un mc. de lemn de foc, un mc. de cherestea, două butoaie din lemn şi o cadă. Paramedicii au acordat primul ajutor calificat unei vecine, în vârstă de 65 de ani, care a suferit un atac de panică şi care a refuzat transportul la spital. Cauza probabilă a incendiului: coş de fum necurăţat de funingine.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Luni, 18.01.2016, la ora 13:58, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din municipiul Roman, strada Griviţei. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

Luni, 18.01.2016, la ora 15:31, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o casă din localitatea Cândeşti. La locul indicat s-au deplasat opt subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi o ambulanţă SMURD, constatând că ardea o grindă din lemn dintr-un perete, pe lungimea de un metru şi jumătate. Pompierii au stins în scurt timp incendiul, a cărui cauză probabilă de producere este coşul de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile.

Luni, 18.01.2016, la ora 18:25, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din satul Ruseni, comuna Borleşti. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Piatra Neamţ cu o autospecială de stins incendii, membrii Serviciului Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă al comunei Borleşti şi ai serviciului similar din oraşul Roznov cu o autospecială. În urma incendiului, a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

Luni, 18.01.2016, la ora 19:15, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că a izbucnit un incendiu la o locuinţă din comuna Vânători-Neamţ. La locul indicat s-au deplasat şase subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă şi au stins incendiul, în urma căruia a ars funinginea depusă pe interiorul coşului de fum.

PUBLICITATE