Pompierii nemțeni au stins 5 incendii în acest weekend


Vineri, 23.09.2016 la ora 21:33, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o casă din loc. Bașta, com. Secuieni . La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Roman cu o autospecială de lucru cu apă și spumă și un voluntar din cadrul SVSU Secuieni. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aprox. 100 kg de deșeuri textile depozitate în cameră. S-au degradat: 1 sobă, 1 frigider și pereții camerei. Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații închise (lumânare).

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

Sâmbătă, 24.09.2016 la ora 16:56, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit de furaje și anexe gospodărești din curtea unei locuințe din localitatea Luminiș, comuna Piatra Șoimului. La locul intervenției s-au deplasat  7 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamt cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 4 tone de furaje, o fânărie și pereții unei bucătării de vară construită din lemn pe o suprafață de 7 mp. Cauza probabilă a incendiului: folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

Duminică, 25.09.2016 la ora 00:13, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o locuință din localitatea Roznov. La locul intervenției s-au deplasat  10 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamt cu 2 autospeciale de lucru cu apă și spumă și o ambulanta SMURD. Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia au ars aproximativ 60 mp de acoperiș construit din lemn cu învelitoare tablă și plăci azbociment, îmbrăcăminte și mobilier, precum și documente de identitate  ale familiei (cartea de identitate a proprietarului și certificatele de naștere ale copiilor). Cauza probabilă a incendiului: foc deschis în spații închise. (Vezi articolul – AICI)

Duminică, 25.09.2016 la ora 07:37, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o butelie, în localitatea Stejaru, com. Ion Creangă. La locul intervenției s-au deplasat 5 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Roman cu 1 autospecială de lucru cu apă și spumă. Pompierii au intervenit pentru oprirea procesului de ardere și îndepărtarea pericolului de generalizare. Cauza probabilă a incendiului: flacără.

Duminică, 25.09.2016 la ora 13:37, Dispeceratul ISU-Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, despre izbucnirea unui incendiu la o magazie din lemn, în localitatea Dobreni, com. Dobreni. La locul intervenției s-au deplasat 6 subofiţeri din cadrul Detaşamentului de pompieri Piatra Neamț cu 1 autospecială de lucru cu apă și spumă.  Pompierii au lichidat incendiul, în urma căruia a ars magazia confecționată din lemn, cu o suprafață de aproximativ 10 mp. Cauza probabilă a incendiului: scurtcircuit.

D.M.B.
PUBLICITATE