Pompierii nemțeni au salvat o femeie care s-a aruncat în fântână


Joi, 04.08.2016, la ora 06:17, Dispeceratul ISU – Ambulanţă Neamţ a fost anunţat, prin apel la „112”, că o femeie se afla într-o fântână de la marginea unui drum din localitatea Grumăzeşti.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ ANUNȚUL DE MAI JOS

La locul indicat s-au deplasat un maistru militar şi şapte subofiţeri din cadrul Detaşamentului de Pompieri Târgu Neamţ cu o autospecială dotată cu accesorii pentru salvări din diferite medii şi o ambulanţă SMURD, constatând că femeia era conştientă şi sprijinită cu mâinile şi picioarele de peretele fântânii (cu diametrul de un metru), la o adâncime de peste doi metri, doar capul fiind deasupra luciului apei.

Un pompier, asigurat de ceilalţi membri ai echipajului, a coborât pe scara de ferastră pe care au amplasat-o în fântână şi au scos în scurt timp femeia în vârstă de 66 de ani, conştientă şi în stare de hipotermie. Femeia a fost preluată de paramedici, apoi predată unui echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă, care a transportat-o la spital.

Apa avea o adâncime de aproximativ doi metri. Situaţia de urgenţă a fost anunţată de un bărbat care a mers în această dimineaţă la fântână pentru a-şi adăpa animalele. Femeia a stat în apă aproximativ două ore, în urma faptului că a încercat să se sinucidă.

PUBLICITATE